Het avontuur gaat beginnen……

INFORMATIE VOORAF

Hallo vrienden,

Bij deze heb ik besloten om een blog aan te maken zodat ik mijn verhalen met jullie kan gaan delen. Ook is dit later voor mezelf leuk om terug te lezen als online dagboek. Ik ga hier echt niet 100% op spellingsfouten letten dus dan weten jullie dat alvast.

Het laatste half jaar: Tijdens mijn afstudeer stage van januari tot juli bij Vanderlande begon ik na te denken over wat ik hierna wilde doen. Een ding is zeker, ik wilde nog niet op mijn 19de gaan werken. Ik had veel ideeën. Aangezien het de bedoeling is dat Adam en ik na zijn studie gaan reizen zou ik nog 1.5 jaar moeten zien te overbruggen omdat hij nog studeert. Wilde ik in die tijd dan een master gaan doen? of wilde ik dan een aantal andere dingen gaan doen zoals o.a. een half jaar overbruggen in Nerja (onze 2e woonplaats) en daar werken, en dan misschien een kort reisje ergens inplannen al had ik erg veel moeite om een reisgenoot te vinden omdat iedereen nog studeert.

Allereerst ben ik in februari gaan kijken naar masters in Nederland. Toen kwam ik op een paar redelijke leuke masters uit. In Friesland is er bij Stenden een event master, maar ik wilde niet naar het noorden van Nederland. Dan was er nog op de Universiteit in Wageningen: Tourism, Leisure and environment management en in Breda: Master Leisure management. Bij de laatste twee ben ik meerdere malen langs geweest om een indruk te krijgen en bij allebei had ik een beetje mijn twijfels. Aangezien dit allemaal niet erg goed voelde verloor mijn interesse in een master en bedacht ik dat ik wel andere dingen kon doen. Eenmaal later op stage toen ik hier met mijn collega’s over had vertelde een collega: “Ga je nu 1,5 jaar ‘tussenjaar’ doen? Jij bent gek!” Toen ze dit vertelde begon ik toch weer een beetje te twijfelen en dacht ik misschien kan ik even verder kijken naar Masters. Via Tio ben ik gaan kijken naar de partner universiteiten in het buitenland, vele waren natuurlijk weer net zo duur als TIO maar 1 a 2 landen sprongen uit zoals: Denemarken. Achter dit land stond het geldbedrag: 0,00 euro. Blijkbaar is het voor buitenlandse studenten gratis om in Denemarken te studeren. Eenmaal op de website van Southern University of Denmark ben ik gewoon de masters afgelopen, daar vond ik iets wat te maken had met Tourisme. Toen werd ik razend enthousiast. Wat later zag ik daar onder ook nog: European master of Tourism staan. Daar heb ik ook even naar gekeken, en kreeg ook een goed gevoel bij deze maar toevallig koste deze opleiding wel weer geld omdat deze opleiding officieel uit Spanje (Girona) georganiseerd wordt.  Toen ik eenmaal op Facebook had gezet over die gratis master in Denemarken heeft een collega van Vanderlande (vriend van papa) me informatie gegeven. Samen een gesprek gehad en hij zou 100% voor de European Master kiezen omdat dat andere ‘wel’ leuk is maar niet bijzonder, hij ziet Kolding niet groter als Veldhoven, om daar dan twee jaar te blijven is lang. Toen dit gesprek plaats vond was het al mei geworden. Na het gesprek was ik 100% overtuigd dat ik voor de European Master of Tourism wilde gaan, die andere was van de kaart geveegd. Ik had nog 1.5 week om me aan te melden want de deadline was 15 mei. Ik moest snel nog: een brief schrijven, aanbevelingen van docenten regelen, een CV online maken, een cijferlijst officieel ontvangen in het Engels etc… uiteindelijk is alles gelukt en was ik net op tijd.

Een paar dagen later heb ik het nieuws ontvangen dat ik AANGENOMEN was!! Fantastisch nieuws, volgens mij was ik een van de laatste als ik vergelijk met een aantal klasgenoten. Sommige waren al in maart aangenomen. Een voorwaarde was wel, ondanks dat ik aangenomen was moet ik nog een IELTS academic of TOEFL test afnemen en moest ook hoog genoeg zijn. Ze zagen dat ik Engelse lessen heb gehad en waarschijnlijk is dat de reden geweest dat ze me de kans hebben gegeven. Toen moest ik even snel handelen, er komen dagelijks veel mails binnen wat ik best lastig vind om te volgen. Voor 20 mei moest ik een handtekening zetten zodat de school voor mij in Denemarken accommodatie zoekt, ook moest ik meteen me school betalen. Een aantal dagen later heeft Xavier, de coordinator uit Spanje die veel mails stuurt een Facebook groep gemaakt met alle klasgenoten. Zo grappig om te zien, heb klasgenoten over heel de wereld: Vietnam, Italië, Bahamas, China, Duitsland etc.. Verder heb ik ook informatie al over mijn rooster, de introductie dagen en mijn kamer.

Tussendoor was ik ook nog bezig met mijn scriptie, deze wilde ik eigenlijk 20 juni inleveren zodat het ruim op tijd was voor mijn vakantie. Helaas is dit uitgelopen maar uiteindelijk alleen maar beter geweest. Veel feedback gekregen van mijn coaches en begeleider. Bij de Tio werkt het zo: Je hebt twee lezers die moeten het goedkeuren, dat zijn je leraren. De 3e lezer is extern en als hij het alsnog onvoldoende vindt heb je 5 dagen voor te herkansen. Uiteindelijk was het 1 juli en heb ik het naar een taalcorrector gestuurd omdat ik erg veel kromme zinnen maak, ook was dit een feedback punt. (Misschien ondertussen al opgevallen?) Dit koste veel geld, maar hij heeft enorm veel fouten eruit gehaald. (Freelands – Francoise). Op donderdag 3 juli was hij klaar. Ik begon toen te stressen omdat ik niet wist hoelang de 3e lezer er over zou doen. Stel, hij zou 7 dagen nakijken zou het al bijna mijn vakantie zijn, als het dan fout is zou het betekenen dat ik me laptop mee moest nemen op vakantie. Dit bracht veel stress met me mee en dacht: “ik upload het wel pas na mijn vakantie”. Mijn leraar vertelde me toen van: Het kan ook zijn dat hij binnen 2 dagen reageert, dat gebeurt vaak en stel het is niet goed dan kun je dat in die week voor je vakantie nog aanpassen. Dit klopte ook weer, dus uiteindelijk toch de gok genomen in de hoop dat het snel ging. Nog geen 2 dagen later heb ik al bericht gekregen dat mijn scriptie was GOEDGEKEURD!! (in 1x – stress voor niets dus) Ontzettend blij want nu tijdens mijn vakantie kan mijn diploma al gemaakt worden.

Alsnog was ik niet helemaal in de vakantie stemming want mijn TOEFL test scores moesten nog komen. Gelukkig zijn die gister avond gekomen en heb genoeg punten gescoord. Wat was ik blij!! Nu heb ik morgen om half 5 mijn verdediging, het laatste stapje richting mijn diploma en dan ga ik lekker 2 weekjes op vakantie naar Turkije. Wel moet ik nog een hoop regelen zoals het legaliseren van mijn diploma, formulieren invullen zodat ik naar het buitenland mag etc… wat een gedoe!!

Maar het komt al dichterbij!!!

xxx

Master

Mijn locatie Eindhoven, North Brabant, The Netherlands.