TOEFL test

DE UITSLAG IS BEKEND!!!

Op 28 juni had ik mijn TOEFL test in WTC Amsterdam. Ik vond het erg spannend want alles hing hier van af, de uitslag duurt 10-14 dagen. Toen mijn lezers mijn scriptie kritisch aan het doorlezen waren heb ik ondertussen een paar dagen wat geleerd voor Engels. Voornamelijk heb ik op Youtube filmpjes opgezocht over te test. Wat kon ik verwachten? en hoe willen ze dat je antwoord geeft? ik vond dat ik best goed was voorbereid. Ik heb bewust gekozen om de test maar 1 keer te doen omdat het toch 200 euro is, ook moest de uitslag voor 30 juli bekend zijn. Veel datums voor de test zaten al vol op alleen 15 juni (pa zijn verjaardag), 28 juni en ergens in juli was nog beschikbaarheid. En na de 12e ga ik op vakantie dus dat is ook geen optie meer. Dus, ik dacht als ik nou de 28’ste doe want ik denk niet dat 1 week later mijn Engels niveau stukken beter zou zijn. De test zelf ging OK, had op bepaalde punten niet beter me best kunnen doen. Je zat echt heel dicht op elkaar en het was voor de aankomende uren volop concentratie.

Reading: 3 academische teksten en 47 vragen in 60 minuten, hier kwam ik een beetje tijd tekort maar heb wel alles ingevuld. (19/30 punten)

Listening: Ze beginnen met 1 makkelijke oefening, dan twee moeilijkere. Dit herhalen ze voor 3 keer dus totaal 9 luister oefeningen. Dit ging naar mijn gevoel erg goed alleen bij de makkelijke luister oefening, waarbij ik dacht goed punten te kunnen scoren ging iemand heel veel lawaai maken waardoor ik de clue gemist heb. Hier baalde ik erg van, dus dit had ik nog beter kunnen doen. Ook moest ik op het laatst nodig naar de WC! (25/30)

Speaking; Hier was ik het meest zenuwachtig voor, er waren in totaal 6 spreek oefeningen van geef je mening tot vertel een samenvatting over een academische betekenis en gebruik het voorbeeld wat de leraar geeft. Dit ging over het algemeen best goed al kwam ik bij 1 academische stuk slecht uit me woorden, zelfs in het Nederlands kan ik dit niet. Maar alsnog was ik best tevreden. (24/30)

Writing: Hier heb ik geen opmerkingen over, dit ging goed. Ben blij dat ik een lief vriendje heb die af en toe mijn stukken wilt nakijken. (21/30)

De minimale score die je moest halen was 88 punten, zoals je kunt zien heb ik met 89 punten te test gehaald. Al kon luisteren wat beter nog. Toen de punten online kwamen had ik echt hartkloppingen, durfde echt bijna niet te klikken. Eenmaal gedaan sprong ik een gat in de lucht!!!!

ALLES IS VOOR DE VAKANTIE GELUKT!!!

P.s: Eindelijk hoop ik weer lekker kunnen te slapen.

Mijn locatie Amsterdam, North Holland, The Netherlands.