Birthday

In de ochtend toen ik naar beneden ging, de keuken waren daar al mijn huisgenoten. Meteen begonnen ze met zingen en hadden ze allemaal samen wat kleinigheidjes gegeven. Bonbons, Kitkat, een kaart met van iedereen Happy Birthday wensen maar dan in hun eigen taal en als laatst een bloem/plant voor op me kamer (in eerste instantie had ik deze niet gezien en wist ik dus niet dat het ook een cadeau was, later op de dag heeft een Grieks meisje, Maria hem nog afgegeven op me kamer). Het ik totaal niet verwacht dus dat was erg lief. Toen liepen we naar school en heeft de rest van de klas me gefeliciteerd. Voor een halfuurtje hadden we een presentatie van iemand van VisitKolding (Toeristenbureau-achtig iets) en die vertelde wat over Kolding en het studentenleven. Er is een studentenhuis in Kolding: Breakroom en dit is voor studenten. Ook organiseren zij op 20 september het ‘grote’ gesubsidieerde feest in Kolding voor studenten, deze organisatie zocht nog vrijwilligers. Ook organiseren ze andere evenementen, bijvoorbeeld in het studentenhuis. Ik heb mij aangemeld voor vrijwilliger, het is goed voor mijn ‘event management’ skills en als je het goed doet krijg je een aanbeveling.

Om 10 uur was de presentatie voorbij en liepen we naar KoldingsHus, het kasteel op

Cadeau

Cadeau

het hoogste puntje in Kolding. Het was echt veeeeeeeel groter als dat ik verwacht had. Ook wist ik niet dat je naar binnen kon. We hadden een gids die de hele geschiedenis erg leuk vertelde en daarna werden we in teams gestopt en hadden we 60 min de tijd om door het kasteel te lopen en quiz vragen in te vullen. Als ik me een keer verveel ga ik nog een keer terug, maar dan op me gemakje rondlopen. Na de quiz (helaas niet gewonnen) was er in het kasteel, in de kelder een lunch (GRATIS). Het was echt heel romantisch in de kelder met kaarsjes en het eten was erg lekker. Zalm/steak/appeltoetje.

Koldinghus

Koldinghus

Kasteel lunch

Kasteel lunch

Hierna stond er op de planning team building activiteiten met andere internationale studenten. Dit was niet verplicht. Met een paar klasgenootjes wilde we dat wel doen, zo leer je andere mensen kennen. Toen we op school aankwamen zagen we niemand, wel hoorde we geschreeuw uit het café komen. We gingen een kijkje nemen en toen was daar een groep aan het Limbo dansen. Mijn klasgenootjes hadden hier geen zin in en gingen meteen, ik wilde het toch nog even aanzien. Daar vroeg ik aan een paar mensen: ‘is dit de team building activiteit?’ en iedereen zij ja. Na 5 minuten gingen de feest groep weg uit het café en gingen ze een kroegentocht doen door Kolding. Achteraf gezien bleek het dus helemaal niet de teambuilding activiteiten te zijn en was het voor de Deense studenten een intro. Na 3 kroegen ben ik toch maar naar huis gegaan want niemand sprak Engels en me voeten werden best moe, dit was dus niet zo leuk. Ik vond het erg stom dat wij geen kroegentocht hebben waar je in elke kroeg/club een spel moet uitvoeren en gratis drinken krijgt. Wel heb ik een aantal mensen leren kennen. Maar goed, om 19:00uur kon je voor 100dk op school avondeten en dan zou om 21:00 uur het feest beginnen. Het was een beetje onduidelijk en slecht georganiseerd dus ik heb nog niet betaald, meerdere mensen trouwens niet. Hopelijk komen ze hier niet achter want ik vond het eten erg vies dus dat vind ik geen 100dk waard. Hier zag ik ook een paar mensen die ik in de middag ontmoet had. Na het eten zijn we terug naar ons huis Buen gegaan en hebben we daar gezellig ingedronken. Hier heb ik goede gesprekken gehad met Maria (griek) en Anna (Duits). Iedereen is erg aardig, heb nog niemand echt gezien waarbij ik denk van: “Wow, die is geweldig” maar kan wel met iedereen opschieten. Een meisje uit Iran heeft hier nog een handgemaakt leren oorbel aan mij gegeven. Heel creatief!

Het feest: Het was geweldig!! Camilla, de ‘Buddy’ zorgde er echt voor dat ik me jarig voelde. Ze heeft een Deens verjaardag nummer op gezet en veel shotjes gegeven. https://www.youtube.com/watch?v=GI3AN5rnsrM (Het lied) Ook stond iedereen om me heen en moest ik in het midden dansen. Camilla vertelde dat Deense mensen een jarige job echt jarig willen laten voelen. Dat merkte ik ook wel want zelfs mensen die ik niet ken feliciteerde me. De muziek was goed en soms kwam er een Deens nummer tussen door. Ik moet zeggen, dat klinkt eigenlijk erg leuk en vrolijk al versta je er niets van. Leuke taal!! Op het laatst hadden de jongens zelfs een stoel gefikst en moest ik er op zitten en gingen ze me net als in oud Egypte optillen, kei gevaarlijk maarja whahahaha. Toen was mijn verjaardag voorbij.

Nu is het weekend, nog geen huiswerk etc.. dus nu vind ik wel een beetje lastig om te weten wat ik wil gaan doen. Sowieso moet ik nog even boodschappen doen voor avondeten en dan komt er vanzelf wel weer een planning in de EMTM groep. Btw, ik denk niet dat deze blog het gaat redden tot het eind want ik zit nu al op 18% ruimte, misschien maak ik ooit een tweede blog aan dan.

xxxx

Mijn locatie Kolding, Region Syddanmark, Denmark.

5 reacties op “Birthday

 1. Hey Deborah, wat leuk om je positieve verhalen te lezen!! Blij dat je leuke mensen om je heen hebt en al die nationaliteiten, kei leuk! Blijven deze mensen het volledige 1,5 jaar bij je? Dus gaan ze ook mee naar Ljublijana en Girona? Bij de foto’s viel het me idd al op dat je de enige blonde bent. Heel veel plezier en geniet van deze leuke tijd, houd ons op de hoogte he!! XXX

  • Heee Dorine, Dankje. Jaaa heeel veel nationaliteiten, vooral veel Duitsers en Chinezen. Jup, deze groep blijft de heletijd bij elkaar dus samen vertrekken we naar Ljubijana en Girona. Haha, ja één ander meisje is blond (nep) en één andere was onze introleidster, dus hoort officieel niet in onze klas. Ik hou jullie op de hoogte. Nu dus vandaag wel echt voor het eerst in de gaten dat het Engels echt moeilijk is, raak beetje van in de stress maar we zullen zien.
   Xxx

 2. Hoi Deborah, wat heb je toch een leuke klas, ziet er allemaal heel gezellig uit. Ook leuk dat ze zo je verjaardag hebben gevierd, echt een feestje van gemaakt. Maar jij komt er wel, en dat vinden wij heel fijn voor jou! Je hebt in een korte tijd al veel meegemaakt, mensen leren kennen en ervaringen opgedaan. Ik vind het erg knap van jou! Gaan jou ook zeker volgen, je vertelt alles op een hele leuke manier! Heel veel plezier maken en we wachten op het volgende verhaal, heel veel liefs Jan en Astrid

  • Heeey, dankjewel!! Klopt, het blijft wel een beetje raar in een ander land met andere mensen jarig zijn maar heb me vermaakt.
   Dankjewel voor je complimenten. Normaal hoor ik dat mijn zinnen heel slecht zijn etc… daarom vertelde ik vooraf dat ik niet op grammatica zou letten. Dus, dat is leuk om te horen.
   xxxxxxx

Reacties zijn gesloten.