De aankomst

Om 11 uur s’ochtends ben ik aangekomen op station Kolding. Na een lange reis van 20 uur (OMG, het is maar 650km?). Op de 23ste om 15:00 uur met opa en oma van Eindhoven naar Amsterdam vertrokken zodat we er op tijd waren en samen met Denise en Jeroen een hapje konden eten. Lief! Zonder hun was het reizen met de koffers toch echt een stuk lastiger geweest. In Eindhoven hebben Dorine, Saskia en Adam me uitgezwaaid. De trein was iets te laat maar om 19:15 vertrok ik dan. Het was echt een Harry Potter trein met van die coupés voor 6 personen. Helaas begon de reis kut. Er was iets met het spoor dus stonden we een uur lang op het spoor in Utrecht stil, daarna stonden we om 10 uur in eens in Den Bosch. Toen werd ik erg chagrijnig omdat ik gewoon weer bijna thuis was. Ik zat alleen nog met een chinees in de trein die 6 maanden een reis aan het doen was door Europa met alleen 1 rugzak… hoe doe je dat? Helaas kon hij geen Engels. Na een tijd daar te hebben staan zijn we naar Nijmegen, Arnhem, Dortmund (hier stapte wel een leuk Duits meisje in en veel mee gekletst) en Hannover. In Hannover was het al 4 uur s’nachts en hebben we ook een uur stil gestaan. De trein was echt mega koud, het tochte.Toen het half 9 s’ochtends was, de tijd dat ik eigenlijk in Kolding zou aankomen waren we pas in Flensburg (net op de grens). Uiteindelijk dus om 11 uur aangekomen.

Camilla, iemand die me op zou halen en naar me kamer zou brengen stond me op te wachten en daar was een toekomstig klasgenootje (meisje) uit Iran ook. Eenmaal op me kamer heb ik gelijk mijn spullen uitgepakt. Ideaal, het is echt een ‘hotel’. We hoeven dus alleen onze eigen eten/keuken spullen schoon te maken en je kamer schoon te houden. De rest doet het hotel (douche, keuken, wc papier etc). Het is niet heel gezellig maar wel erg netjes en schoon. Na het uitpakken heb ik geskyped met Adam, toen werd ik wel een beetje emotioneel omdat je dan toch wel beseft van ik ben hier alleen/ken nog niemand. Wat ga ik nu doen? Hierna toch besloten om het stadje in te gaan, toen kwam ik een klasgenootje tegen en die ging met mij mee. Hebben we boodschappen gedaan en een wandeling bij het Koldings Haus gedaan. Nu dus weer terug in mijn kamertje en dan straks eten maken. Waarschijnlijk ontmoet ik dan iedereen.

Al met al, de reis was LANG, KOUD en VERVELEND. Maar nu is mijn kamertje ingericht en na een klein dipje heb ik toch iets leuks gedaan vandaag en heb ik zin om morgen de campus te zien.

P.s: Mijn Deense nummer is: 91926561. Al heb ik overal gewoon WI-FI op mijn Nederlandse nummer maar stel je wilt echt bellen/smsen kan dat dus op dat nummer.Mijn locatie Kolding, Region Syddanmark, Denmark.