Blavand/Ribbe (en half Esjberg)

Dit weekend had ik eigenlijk erg weinig plannen. Van de vier vakken die we hebben moeten we van 3 aan het eind van het semester een ‘verslag/onderzoek’ in te leveren. Van één ander vak, project management krijgen we over de gehele semester 3 cases die we uit moeten werken. Aan het eind van het semester geef je een presentatie. Vorige week vrijdag hebben we dus onze eerste case gekregen en hier wilde ik me op focussen. In de avond ben ik nog wel uitgegaan met me klas en zijn we op school naar een Beerpong Toernooi geweest. Was gezellig!

Zaterdag ochtend had ik tegen mezelf gezegd dat ik fijn geen wekker zou zetten en daarna zou studeren, maaar.. om 12:35 uur werd ik wakker en in bed scrolde ik door mijn berichtjes op me telefoon. Ik zag dat Anna en Maria mij net 5 minuten daarvoor gevraagd hadden of ik mee ging o.a. naar Ribbe (het oudste dorpje van Denemarken aan de Westkust). Binnen 30 minuten wilde ze vertrekken en zo ging ik spontaan met de auto mee naar de Westkust. Ik dacht, huiswerk komt zondag wel Ha, Ha. In de auto vertelde ze me dat ze ook nog naar Esjberg en Blavand wilde gaan.

Als eerst gingen we naar Blavand. Anna had opgezocht dat dit een van de mooiste stranden van Denemarken was. Het was inderdaad een mooi strand maar, ik moet eerlijk zeggen dat ik het in Zeeland vlak bij Neeltje Jans toch wat mooier vind door de vele duinen. Anna en Maria vonden het helemaal geweldig, zacht zand etc.. dit heb ik o.a. tijdens mijn fotoshoots al vaker gezien. In Zeeland was dit zachte zand overal, hier maar af en toe. Maar het was wel fijn even op het strand te zijn. Omdat we een beetje laat vertrokken (13;15 uur) hadden we hierna niet meer zoveel tijd voor Esjberg. We zijn eventjes gestopt bij een bekend monument met grote mannetjes maar verder zijn we niet in de stad geweest. Ribbe wilde we alle 3 wel echt zien omdat we daar goede verhalen over gehoord hadden. Eenmaal in Ribbe hebben we door het stadje een wandeling gemaakt, wel was het echt dood aangezien alle winkels etc.. in Denemarken super vroeg dicht gaan maar een indruk kregen we wel. Voor zo’n klein dorpje had het echt een mega kerk of kathedraal. Het was een leuk/mooi dorpje. Daarna even een café in geweest en hebben we warme chocomelk met slagroom en typische Denemarkse cake gegeten. (Trouwens, hier in Denemarken zijn ze echt enorm van hun eigen vlaggen, ik vind het wel vrolijk) Hierna weer richting Kolding gereden :) .

En tja, de zondag dan toch echt even gespendeerd aan de case waar ik niets van snap. Het zijn twee hele makkelijke teksten maar er staat geen vraag bij… dus je hebt niet echt een idee wat je moet doen. Zelf zou ik de twee teksten met elkaar vergelijken met verband van de academische artikelen die we moesten lezen. Eerlijk gezegd denk ik dat het op deze manier goed is, maar helaas zit ik net in een team met een meisje dat zooooooo ontzettende moeilijke woorden gebruikt, dat ik het idee heb dat ze zichzelf soms niet eens meer kan verstaan. Zij wil dat iedereen zijn eigen verslag maakt (dus eigenlijk alles doet) en dan op het laatst alles samen combineren. Alleen zei heeft zo’n andere indruk van de opdracht als ik.. maar ik ben dus bang dat ik aan het eind van alles mijn ‘werk’ nergens meer terug vind omdat zij dit naar ontzettend moeilijk Engels veranderd. Hopelijk snap ik op het laatst nog waar het overgaat zodat ik nog wel een goed punt voor mijn presentatie haal…. :(

Nu heb ik net goed nieuws ontvangen dat me mopje vrijdag naar Denemarken komt – JEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!! (en dan dadelijk weer Pubquizzzzz)

Btw, het is wel grappig. Elke keer denk ik van… zo, dit weekend heb ik geen leuke verhalen voor mijn blog dan gebeurt er toch telkens iets waardoor ik wat te vertellen heb. Net als aankomend weekend, dacht mwah, is niets… komt Adam gezellig. Dan week erna zit ik in Ijsland en dan week erna in Nederland. Gebeurt genoeg hier!! :)Mijn locatie Blåvand, Region Syddanmark, Denmark.