Breakroom

Weer een weekje verder, de 5e week gaat al in. Deze week was ook leuk. Nog steeds niet gewend aan het feit dat ik maar 4 dagen school heb (deze week zelfs maar 3). Deze week waren er veel activiteiten gericht op de opening van de nieuwe universiteit, vandaar dat we 1 dag vrij hadden. Veel bezoekers uit Denemarken/Kolding kwamen de locatie bekijken etc.. Op donderdag was er een gratis concert. Georganiseerd door school en gemeente Kolding. Dit was leuk, mooi weer + festival gevoel. Alle bandjes waren wel goed en konden mooi zingen. Al was de laatste het minst, dit was echt rock en geschreeuw maar veel Deense mensen vonden dit blijkbaar geweldig :P

De lessen: We hebben 4 vakken (elke dag één). Op donderdag hebben we een leraar die zo ontiegelijk hard stinkt. Iedereen wil graag achterin de klas zitten.. voor het eerst. Ik zat op de 3e rij en rook haar geur nog steeds. Dan heeft ze ook nog eens een slechte adam dus je wilt ook privé geen vragen stellen. Als laatst, is ze ook nog heel onduidelijk. Snap er niets van maarja… ben niet de enige.

Breakroom: Gisteren was de dag waar we aan gewerkt hebben als vrijwilliger. Op donderdag hebben we de ruimte gedecoreerd. Het was best irritant, want het decoratie team had helemaal niets gedaan, zelf niet eens spullen gekocht terwijl het dus de bedoeling was dat we gingen decoreren. Ik ben toen maar meegegaan om spullen te kopen en na 4 uur hebben we alles mooi aangekleed. De leidinggevende is zwanger en moest helaas naar het ziekenhuis. Vanaf die dag ben ik eigenlijk de leidinggevende geworden, iedereen vraagt alles aan mij en de leidinggevende communiceert af en toe via Facebook met mij.

Gisteren verzamelden we om 12:30 op school. Hier stond een bus klaar en reden we naar Trapholt. (Kunstmuseum). Hier was er een Scavenger Hunt/quiz over bepaalde kunstwerken. Dan hadden we een lunch buiten en zijn we daarna weer naar het Koldingshus gereden. Hier hebben ze het echt groots aangepakt. Er was een Da Vinci Code spel gemaakt met acteurs. We moesten een code kraken door veel moeilijke activiteiten/denk dingen door het kasteel op te moeten lossen. Het was wel een beetje aan de lange kant. Om 6 uur hadden ze mega veel voedsel klaargezet. Hier de lekkerste brownie ooit gehad. Na een borrel ging ik om half 8 naar huis. Om 8 hadden we bij Breakroom Café afgesproken om de laatste puntjes klaar te zetten. Toen ik binnenkwam zag het er echt toppie uit en de band was een Soundcheck aan het doen.  Helaas was 1 band voornamelijk Rap, veel mensen vonden dit niets dus toen zij klaar waren was iedereen blij. Het was een gezellig feestje en veel mensen zijn op komen dagen. Het was een hele leuke dag!! (Wel heb ik me geïrriteerd aan sommige vrijwilligers die geen reet doen, maar wel profiteren van het gratis drinken. Ook hier was ik eigenlijk de verantwoordelijk voor de shifts) 

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vanavond maakt er een jongen voor heel de klas zelfgemaakte pizza, jummiee!!!

Opgevallen deze week: Wij wonen vlak langs het spoor en een meisje uit Vietnam: Binh moest enorm hard lachen toen ze een vrachttrein met auto’s langs zag komen. Was zo grappig om te zien dat ze zich kapot lachte daarom. Dit had ze nooit eerder gezien, cultuur verschil. Verder valt het me op dat de Italianen/Spanjaarden uit onze klas best nationalistisch zijn. (één Duitser kan er ook wat van) Telkens als ze muziek op zetten is het Spaanstalig. Ook als er veel Engelse bij zijn blijven ze Spaans/Italiaans praten. Als laatst merk ik dat het soms wel lastig is dat ik de jongste ben. Ik irriteer me aan het feit dat een aantal personen doen alsof ze al heel veel levenservaring hebben. Gemiddeld is de leeftijd rond de 26 denk ik, dus soms als ik dan iets zeg lachen ze omdat ze me ‘schattig’ vinden of ze nemen me niet helemaal serieus. Vind dit wel jammer!

Mijn locatie Kolding, Region Syddanmark, Denmark.

2 reacties op “Breakroom

Reacties zijn gesloten.