Kolding

Aangezien de blog best wel snel vol raakt heb ik besloten om veel foto’s toch maar op Facebook te zetten, natuurlijk zet ik er hier ook nog wel een paar op.

Heel apart, op zaterdag tot 2 uur heb ik op mijn kamer nog gewoon Wifi gehad maar ineens poef, viel (alleen bij mij) de wifi weg. De naam van de wifi staat helemaal niet meer in mijn lijst en maakt dus geen connectie. Gelukkig, heeft mijn telefoon nog wel wifi anders zou ik telkens voor internet naar school moeten. Ik ben naar de huisbaas en IT afdeling geweest en niemand heeft het kunnen oplossen. Gelukkig is er een chinees in me klas die een aantal dingen geprobeerd heeft. Via USB tethering, dus met een kabel vanaf de telefoon had ik wel internet. Helaaas… niet via mijn eigenlijk telefoon, geen idee hoe dat kan maar wel met zijn 2e telefoon. Dus nu gebruik ik eigenlijk permanent zijn telefoon op mijn kamer.

Deze week is de eerste echte officiële school week, al moet ik zeggen dat ik nog echt een vakantie gevoel heb aangezien we maar zo weinig uur les hebben. Op maandag hadden we in de ochtend les en om half 5 moesten we op school verzamelen aangezien er in de Universiteit in Odense een grote opening was voor het nieuwe schooljaar met Internationale studenten. Wij stonden te wachten, was de bus een uur te laat. Dus helaas erg weinig van Odense gezien, alleen de universiteit die we helemaal door moesten rennen. Niets van de opening gehoord, alleen maar geklets met me buurvrouw in de hoorcollege zaal Ha, Ha. Na de presentaties (Er was geen koningin btw, die ze wel beloofd hadden ;) ) was er in de hal een borrelfestijn met veel eten en drinken. Hier ook een gesprek gehad met chinezen uit me klas, zei vinden het fascinerend hoe wij Europeanen en Nederlanders leven bijvoorbeeld over het inslaap medicijn, het niet perse hoeven trouwen om samen te wonen etc.. Ik vond het dan weer fascinerend dat zij geen FB mogen hebben/dat de overheid zo controlerend is. Het was een gezellige borrel!

Op dinsdag was het ten eerste erg mooi weer. Het was de laatste ‘niet normale’ dag. Om 08:00 (omg, zo vroeg) moesten we bij een gebouw zijn waar we administratie in moesten leveren voor een CPR nummer in Denemarken, dit is net zoals een burgerservice nummer. Dit moet officieel als je langer als 3 maanden in Denemarken woont en al mijn klasgenoten zeiden dat dit verplicht is. Hier twijfelde ik over omdat ik bang ben dat als ik me inschrijf dat Nederland denkt dat ik verhuisd ben en dus mijn zorgverzekering stopgezet wordt, en ik me officieel nog steeds in Nederland heb ingeschreven. Nadat ik mijn formulieren heb ingeleverd ben ik naar de leraar gegaan en uitgelegd dat ik graag geen CPR wil omdat ik 1 – hier niet werk, 2- geen bank account hoef te hebben etc.. toen vertelde zij mij dat ik dan geen CPR nummer hoef te hebben. Nu ben ik eigenlijk gewoon een toerist (Komt mooi uit want ik slaap in een Bed en Breakfast) ook ben ik in Oktober weer even in NL dus het zijn geen 3 maanden dat ik in Denemarken ben. Nu heb ik dus geleerd: Meer naar mezelf luisteren i.p.v mijn klasgenoten. Hierna ben ik terug naar bed gegaan en erna 2 uur les gehad.

Vorige week vrijdag heb ik dus gehoord over het vrijwilligerswerk over het organiseren van een feest, na de les was het dan zo ver: De vergadering. Ongeveer 10 mensen kwamen opdagen. Breakroom is een studentenhuis van 3 verdiepingen hoog.  Voor het feest op 20 septeptember krijgen ze veel geld van de overheid. Overdag is er een picknick in een mooi museum en daarna is er een spel in het Koldingshus. In de avond is er een enorm feest voor studenten, een intro feest van Kolding zegmaar. Vorig jaar kwamen er zo’n 300 man. Alles is al geregeld, maar bepaalde dingen kunnen we nog doen. Alle vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de marketing, bijvoorbeeld folders op school uitdelen. Een aantal voor de decoratie, eten etc.. Ik ben in me eentje verantwoordelijk voor de Facebook pagina. Deze moet nog opgezet worden. Vrijdag is alles definitief bekend (of ze bijvoorbeeld nog meer geld krijgen, want dan is er ook een dagplanning op de zondag) dus dan kan ik aan de slag. Verder zijn een paar (o.a. ik) ingedeeld voor de barshifts. Op het feest mag ik dus biertjes tappen, gelukkig zijn er genoeg man zodat ik ook af en toe kan feesten. Helaas is iedereen verantwoordelijk voor het schoonmaken op het laatst. Dit word dus een lange dag/nacht, en misschien zelfs de zondag. Wat krijg ik ervoor terug: 2 gratis bier per uur en gratis entree. Prima  :) .

Intro party

Intro party

Vandaag om 11 uur les gehad, aangezien het mooi weer is zijn we erna om 14:00 uur met zijn alle naar een mooi park geweest en hebben we in de zon gelegen. Hier bekeken wat voor uitstapjes willen maken, genoeg ideeën zoals Legoland, Arhus, Copenhagen, ook ideeën bedacht voor in de Herfstvakantie. Dit weekend is er een 10-daags festival in Arhus, dus misschien gaan we daar wel naar toe. In het park kon je gratis waterfietsen. Nu even op me kamer een blog schrijven en dan om 20:00 uur gaan we met huisgenoten in huis (grote keuken) zumba doen ghehehehe. Grappig!

Verder hebben we donderdagavond, dan hebben we al weekend, met klasgenoten een Ladies Night gepland, waarschijnlijk ook weer in ons Bed en Breakfast. Lekker maskertjes, wijntjes drinken, nagels lakken :)

Wat me deze week is opgevallen:

  •  De taal, bijvoorbeeld toen met de kroegentocht, die mensen praatte alleen maar Deens/liedjes zingen etc.. Het is dan best saai als je niet mee kunt zingen en al. Dit is een nadeel.
  • In het weekend zijn de winkels hier al om 15:00 uur dicht.
  • Eerste irritaties, de keuken is gelukkig erg ruim. Alleen aangezien ik als een van de laatste in het huis ben gekomen waren de koelkasten al aardig vol. Iedereen heeft boxen gekregen waar ze hun eten in kunnen leggen. Deze had ik niet. Het enige wat ik had was dus een plastic tas waar ik spul in legde en 1 plankje helemaal boven in de koelkast. Kom ik maandag naar beneden heeft iemand 1022902 biertjes gekocht en op mijn enige plek boven in de koelkast gelegd. Ik dacht echt van: ‘En nu? waar moet ik nu al mijn spullen laten? Had nu niet eens veel gekocht.” Gelukkig was ik aan het eind van de dag weer blij, eindelijk boxen gekregen en heb ik meteen al het bier verplaatst en me box er neer gezet. Nu eindelijk genoeg ruimte voor mezelf.
  • Paniek in de klas, ik ben vandaag een beetje in paniek geraakt. Iedereen zegt dat ik altijd veel positiviteit uitstraal en zo voel ik me ook wel maar nu raakte ik toch een beetje in de stress. Het Engels niveau van de literatuur (onderzoek etc..) is zo hoog dat ik er niets van begrijp. Ook als de leraar praat dan denk ik van: Nu in baby woorden alsjeblieft. Maar hopelijk gaat dit wel goed komen. Niet fijn :(Mijn locatie .