Odense

De plannen waren toch iets veranderd, toen ik woensdag de ticket naar Hamburg wilde boeken met een klasgenoot waren ze ineens 3x zo duur. Hamburg wordt dus verplaatst naar een ander weekend. Dus, vandaag met 4 klasgenootjes naar Odense gegaan.  (De geboorteplaats van Hans Christian Andersen, degene die een aantal sprookjes bedacht heeft). Odense ligt op het eiland tussen Kolding en Copenhagen in. Het was een gezellige/zonnige dag!!

Het rare, opzich ook wel weer goed vind ik, is dat een aantal winkels in het weekend in Denemarken om 13:00 uur of 14:00 uur dicht gaan. We wilde bijvoorbeeld een boot tocht doen maar dat kon helaas niet meer. Iona, een klasgenootje uit Romenie woont al 3 jaar in Denemarken en kende Odense helemaal uit haar hoofd dus heeft ze de gids gespeeld en veel knusse straatjes laten zien.

Verder was het deze week erg mooi weer. Voor 1 schoolvak: Sustainable Tourism Management zijn we naar Christiansfeld geweest, een dorpje vlakbij Kolding. Dit dorpje willen ze op de UNESCO World Heritage list zetten omdat het nog steeds in de oorspronkelijke ‘Moravian’ religie is. We hebben er een rondleiding gehad en, nou… het was echt NIET bijzonder (gewoon een dorpje) dus ik hoop dat dit nooit op de World Heritage List komt. Natuurlijk wel beter als les :)

Verder heb ik ook even tijd voor mezelf genomen, op donderdag zouden we met zijn alle in een park chillen omdat het zo mooi weer is. Ik was iets vergeten thuis, de rest liep ‘zachtjes’ door. Toen ik terug kwam ben ik ze kwijt geraakt. Vond ik eigenlijk niet erg, dus toen heb ik in me eentje aan een riviertje gelegen en 2 uur een dutje in de zon gedaan. Heerlijk!! De dag erna waren veel mensen naar Kopenhagen dus ben ik met me dagboek en leesboek naar het mooie meer in Kolding gegaan en 2 uur gelezen in de zon. Toevallig om 4 uur kwamen klasgenootjes mij bij het meer tegen die ook wilde zonnen dus toen zijn we samen naar een ander park gegaan. In de avond ben ik met een paar meiden naar een café gegaan en hebben we wijntjes gedronken. Hier hebben we echt enorme lol gehad, zo zijn we erachter gekomen dat we in Hamburg naar de striptent gaan whahahaha.

Fijn weekend allemaal!! Mijn locatie Odense, Region Syddanmark, Denmark.