Slovenié

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjj ik ben zooooo blij!!! Ik heb een leuke kamer gevonden in Slovenië. Ha, Ha… ik ben hier nog maar 5 weken en ik ben al verder aan het kijken. :)

We hebben een meisje in ons klas Tsaja, zij komt origineel uit Ljubljana. Zij is onze klassen vertegenwoordiger voor dat semester en helpt ons met alles (vertalen/contract etc..). Een week geleden heeft ze op Facebook een paar websites gezet waar je op zoek kunt gaan naar een kamer. Officieel regelt onze school voor ons een kamer (Dorm), dus je hoeft niet per se zelf op zoek te gaan. Het enige nadeel in Slovenië is dat deze kamers gedeeld worden. Dus je slaapt permanent met één andere persoon. Voordeel van deze kamers is dat ze op de campus staan en ook heeeeel goedkoop zijn (60 euro per maand). Toch twijfelde ik over dit idee, 1- je hebt weinig privacy, 2- Wat als er iemand komt logeren? Hoe ga je dit dan doen? (Adam/vrienden). Dus, toch bedacht om zelf op zoek te gaan naar kamers. Je moest voor 15 november door geven aan school of je in een Dorm wilt verblijven, dus ik dacht als ik niets vind voor die tijd kan ik een Dorm altijd nog doen.

De eerste dag dat ik op de website ging kijken ben ik alles na gaan lopen. Ik wil heel dicht bij school wonen, dus kamers die verder als 2 km van school waren streepte ik af. Dit is het eerste waar ik naar keek, dus nog niet eens naar foto’s. Ze zeggen namelijk dat de schooldruk in Ljubljana het hoogst is. Uiteindelijk kwam ik op 1 kamer terecht die me meteen aansprak. 1.1 km van school vandaan en vrolijke/goede kamers. Ik heb meteen de verhuurder een mailtje gestuurd en dezelfde dag nog reactie. Na een paar e-mails met vragen was ik nog steeds enthousiast en heb ik gevraagd of we het definitief konden maken. Een paar minuten geleden heb ik dus het contract gekregen!! Wat ging dat makkelijk!!!  foto’s –> http://erasmusu.com/en/erasmus-ljubljana/room-for-rent-student/last-room-single-bed-in-international-student-apartment-201161

Op dit moment ben ik de eerste van de klas die een plekje heeft buiten de Dorm. Eerlijk gezegd denk ik dat vele zeggen dat ze niet in een Dorm willen, maar uiteindelijk daar wel in eindigen i.v.m weinig kamers etc.. of die niet op de goede plek zijn. Ik ben blij dat ik op tijd begonnen ben. Ook heb aan een leuk klasgenootje verteld over deze kamer in de hoop dat zij er ook komt wonen. Wel heb ik aan Tsaja gevraagd of zij kan regelen dat er iemand toch voor de zekerheid gaat kijken of de kamer ‘echt’ is, niet dat ik opgelicht wordt.

De kamer is 250 euro per maand, maar elektriciteit/verwarming komt er nog bij. Komt ongeveer op 310 euro uit denk ik. Voor Slovenië is dit best duur, maar het is nog steeds 150 euro goedkoper als hier in Denemarken dus ik ben erg blij. Het onderhoud hier kost geen drol dus ik overleef me wel. Er wonen alleen internationale (master) studenten, er zijn 5 slaapkapers, 1 woonkamer, 2 badkamers. (wasmachine + volledige keuken). Ik heb het idee dat ik een van de mooiste kamers heb gekregen want ik heb het idee dat ze me wel aardig vindt, ook zag ik dat ze mijn LinkedIn al bekeken had Ha, Ha: “Hello Deborah, You sound as a really nice person and the fact that clean room/apartment is important too is also great! I would be happy to offer you a room.

Dus vriendjes, ik kan niet wachten om jullie hier te kunnen ontvangen!!!  – Ik denk dat dit leuker voor jullie is als Denemarken aangezien het een echte hoofdstad is!!!

 

Mijn locatie .

2 reacties op “Slovenié

    • Dankje :D :D :d :D
      Ik hoop alleen niet dat ze me voorliegen, ze zeggen 60 euro ongeveer voor verwarming. Maar niet dat ik inneens 300 euro aan verwarming kwijt ben ofzo.

      xxx

Reacties zijn gesloten.