Nederland

Donderdag na de les vertrok mijn trein naar Dortmund. De treinen in Duitsland en Denemarken zijn echt heel luxe, hele fijne hoofdkussens en veel ruimte. Wat je hier echt niet kunt doen is zwartrijden, per ritje komt er wel 3x een conducteur langs. Eerst moest ik drie uurtjes treinen van Kolding naar Hamburg, hier had ik 50 minuten overstap tijd. In deze tijd ben ik even naar het Centrum (gemeentehuis) van Hamburg op en neer gelopen. Wel een eerste indruk gekregen van de stad @night, maar over 3.5 week ga ik met me klasgenoten overnachten en stappen in Hamburg. Toen weer terug naar het station en had ik voor 3 uur de trein naar Dortmund, pff.. ik had echt te veel energie kon niet stil blijven zitten. Dortmund is zo’n 160 km van Eindhoven. Op een of andere manier zijn er geen treinen meer naar Nederland. Dusseldorf had ik ook nog kunnen kiezen, is net wat dichterbij als Dortmund maar ik had maar 4 minuten overstap tijd en was bang dat ik dat niet zou redden met een koffer vandaar dat mama me in Dortmund ophaalde. Om 24:00 uur kwam ik thuis, kwam Adam 1 minuut later aan. Eerst de cavia lekker geknuffeld en daarna Adam (Adam moet zijn plaats weten Ha, Ha). Midden in de nacht nog een film gekeken. Vrijdag lekker uitgeslapen en om half 3 naar de kapper gegaan. Volgens mij vertelde ik al eerder dat ik echt erg veel moeite had met het borstelen van mijn haar, zelfs na veel conditioner. Het kan blijkbaar liggen aan de zee lucht hier maar had echt geen zin om telkens 25 minuten na de douche me haar te borstelen, en dan ook echt arm spierpijn van krijgen door die klitten. Heb het dus even wat korter geknipt. Door naar mijn uitreiking, het was erg gezellig. Met veel leraren gekletst, de tijd vloog voorbij. Natuurlijk ook leuk om met z’n alle weer bij elkaar te zijn. Toen we één voor één werden opgeroepen moest ik echt uit het niets ineens huilen en ik kon niet stoppen. Ik miste me vader echt heel erg deze avond. Nadat we buiten de hoedjes hadden gegooid was het borreltijd. Na het borrelen zijn we met de familie bij de Slak uit eten geweest. HEERLIJK! 3 uur lang Aziatisch gegeten. Hierna nog naar Alex zijn verjaardagsfeest gegaan. Super leuk om al mijn vriendjes weer te zien.

Zaterdag was de dag dat Adam en ik onze jubileum zouden vieren, helaas was de workshop die we wilde doen al vol dus dit is verplaatst naar een andere keer. In de avond bij Adam thuis gegeten en daarna met Marjolein, Vincent, Adam en Jeroen (+meer) uitgegaan. Was een erg gezellige avond geworden met veel bier Ha, Ha. Voor het eerst weer eens fastfood op (hier in Kolding is dat er niet).

Zondag zou ik voor het eerst eindelijk Adam zien voetballen, helaas was de voetbal wedstrijd afgelast. Baalde ik echt erg van want nu zul je straks zien dat de zomerstop en winterstop is als ik kan komen kijken. Dan had ik nog voor mijn verjaardag een onbeperkt pannenkoek bon gekregen. Om 15:00 uur gingen we lekker met z’n 4e pannenkoeken eten en in de avond zijn oma en opa langs gekomen om al mijn foto’s van Ijsland en Denemarken te bekijken.

Maandag rustig wakker geworden en me tasje ingepakt, om 12:00 richting Dortmund gereden met lief. Dortmund naar Hamburg, heerlijke trein. 2.5 uur diep geslapen. In Hamburg helaas trein gemist dus had ik weer een uur overstap tijd. Dus in Hamburg maar een Hamburg gegeten. Helaas daarna, omdat ik eerst gemist had was de trein traject wat minder. Ik had een slome stop trein etc.. en zou 2 keer extra over moeten stappen (waar ik ook nog een uur moest wachten) en zou pas om half 12 aankomen. Gelukkig toen ik de 1e keer in een boerendorp moest overstappen stond er één trein met een conducteur, ik vragen of deze toevallig ook naar Kolding ging en dat was zo. Dus alsnog om half 11 aangekomen gelukkig!! Wat een geluk. Kom ik thuis hoor ik dat de les van vandaag uitviel, tja… balen. Had ik nog een dag in NL kunnen blijven maarja.

Het was een super leuk weekend in Nederland, en mis iedereen nu al weer! Het stomme is dat vandaag blijkbaar de les uitviel en donderdag ook.. dus eigenlijk alleen morgen 2 uur school en dan weer weekend tot volgende week maandag. Had ik net zo goed nog in NL kunnen zijn. Balen!! :(

Uitreiking

UitreikingMijn locatie .

1 reactie op “Nederland

Reacties zijn gesloten.