Weekend November

Weer een week verstreken, gelukkig voelde ik me deze week stukken blijer. Tijd vliegt echt voorbij. Ben een beetje begonnen aan mijn 1e onderzoek, voelt nuttig. Al ben ik wel heel langzaam in het opbouwen van een onderzoek dus hopelijk krijg ik geen tijdnood.

Een leuk weekend gehad. Hier in Denemarken is er blijkbaar op 7 november een jaarlijks iets (J-Tag). In de hele stad en in alle kroegen is er blauw aanwezig met kerstmis stippen, zelf het bier hier wordt er speciaal op ontworpen. Met een hoop klasgenoten zijn we vrijdagavond naar Café Ubaden gegaan. Dit is de bar in school (goedkoopste drinken van Kolding). In de omschrijving van het evenement stond er dat om 20:59 waarschijnlijk de kerstman op bezoek komt. Onze klas zorgde netjes dat we er om 20:45 waren en ja hoor, om 20:59 kwam de kerstman met kratten gratis bier. Ik had gedacht dat we misschien 1 biertje gratis kregen, maar nee.. we konden pakken uit de krat wat we wilden. Na een bier voorraad opgebouwd te hebben was het een gezellig feestje geworden met kerstmuziek. Had echt een kerstgevoel. (Btw, ik kan echt geen bier drinken… zit er zo vol van). Om half 1 is denk ik iedereen naar huis gegaan, maar ik wilde echt nog niet naar bed dus ben ik met de jongens uit me klas overgebleven. One of the guys!! Het was gezellig, we zijn uit eindelijk ge-eindingd op een verjaardagsfeest ergens in het centrum. Op dit feestje was er in het huis een schommel, hoe raar?? Op zaterdag was heel fijn de wifi in het huis weer uit. Deze dag had ik gepland als chill dagje (series kijken) maar dat ging dus niet zonder wifi aangezien ik online kijk. Nu werd ik dus gedwongen om naar de universiteit te gaan omdat ik daar wel wifi had. Belachelijk!! Hier in Denemarken zijn de scholen 24/7 open, dus je kunt zelfs om 4 uur snachts op school zijn als je wilt. Vind het helemaal niets als ik in me weekend op school moet zitten om daar een film te kunnen kijken. Gelukkig na vele emails is de huisbaas gekomen om de router opnieuw in te stellen dus zaterdag avond eindelijk weer internet. Later appeltaart gegeten en mens-erger je niet gespeeld. Op zaterdag later in de avond zijn we met een paar naar Breakroom gegaan, er was weer een feest georganiseerd. Niet zo groot als de eerste natuurlijk maar wel leuk om een kijkje te nemen en om 00:30 hadden we onszelf via Facebook op de gastenlijst van een kroeg gezet zodat we gratis naar binnen konden. Hier in dit kleine dorp kost elke pub geld, echt raar haha.

Morgen ipv normaal om 9:00 uur les hebben we een activiteit. Kolding wil graag populairder worden voor studenten en wij mogen dus voor de gemeente lekker creatief gaan wezen zijn en vertellen wat anders moet. Ben benieuwd!! (dus voor het eerst een langere dag morgen Ha, Ha)

Wat me trouwens nog opgevallen was maar vergeten te vertellen, er is hier een Thais meisje die Instant Noodels gewoon als chips eet i.p.v gekookt. Echt grappig!! Heel veel zin in Hamburg over 11 dagen. In de avond rijden we aan (blablacar) en dan gaan we naar een stripclub whahaha, dat wordt wat. De dag erna lekker de stad verkennen en weer naar Kolding. Vele klasgenoten blijven tot zondag in Hamburg.

Kerstfeest

KerstfeestMijn locatie .

2 reacties op “Weekend November

Reacties zijn gesloten.