Aankomende week& de week erna

Het internationale dinner op donderdag was erg leuk geworden en erg druk. Heeeeeel veel verschillende soorten eten geproefd. Van Japans tot Frans. Ook lekkere Portugees wijn geproefd. :D Om 21:00 was dit afgelopen, daarna nog in de dorms wat gehangen maar geen puf meer gekregen om uit te gaan. Deze avond hoorde ik dat een paar meiden naar Praag gaan voordat we 4/5/6/7 maart naar Berlijn gaan. Hoezo Berlijn? Nou, een paar maanden geleden was er te sprake gekomen om naar de ITB te gaan met de klas (aangezien we na het tentamen op 27.02 een week vrij zijn) Het is een enorme toerisme beurs in Berlijn. Allereerst had ik niet het idee om te gaan omdat het toch 900 km reizen is en ik normaal gesproken niet van beurzen hou, vind het beetje belachelijk en er zijn waarschijnlijk ook wel beurzen in Nederland. Het bleek dat ik en nog 1 ander meisje de enige zijn die niet van plan waren om te gaan. In de eerste week van school vertelde een leraar aan de klas van: “Als je niet gaat, kan je net zo goed stoppen met de toeristische opleiding“. Dus toen mezelf toch maar aangemeld. Heel de klas wil van woensdag tot en met zondag verblijven. Leuk natuurlijk want je gaat vast weer leuke dingen doen met de klas maar ik ben met Adam deze zomer in Berlijn geweest en ik heb meer zin om mijn geld uit te geven in een stad waar ik nog niet geweest ben. Dus, ik zit er aan te denken om alleen woensdag en donderdag de beurs te bezoeken en dan donderdag avond (of vrijdagavond) rond 23:00 met de bus vanuit Berlijn naar Munchen te gaan waar ik dan rond 7:00 aankom, zo sla ik een nacht accommodatie kosten over en dan van Munchen naar Ljubjana. Dan zal ik dus vrijdag middag alweer thuis zijn. Ik wacht nog een beetje om te kijken wat de klasgenoten doen :)

Vrijdag was alweer de laatste les van dit vak. Nu deze week een beetje leren en een paar feestjes meepikken (introductie week van de normale Erasmus/scholieren in Ljubjana). Op donderdag avond hoorde ik dus dat een paar naar Praag gingen voor ITB, dit leek me super om ook te doen. Praag & Budapest zijn de twee steden die op mijn lijstje zijn. Van het weekend dus de tickets geboekt. Ontzettend veel zin in om naar Praag te gaan, we gaan van 28.02 tot 03.03 (12+24 euro) en dan vanuit Praag gaan we door naar Berlijn (+24 euro), waar ik dan helaas wat minder zin in heb maar goed… kan misschien geen kwaad. 03.03 in de namiddag komen we aan in Berlijn en dan zal dus woensdag/donderdag voor mij de beurs zijn. Tot nu toe heb ik alles geboekt, behalve de accommodatie en de terugreis voor Berlijn. Zoals je net de bedragen kunt zien, best goedkope tickets kunnen vinden. Het is best chaotisch in me hoofd met dingen die ik allemaal moet doen: Kijken op de beurs welke connecties ik wil maken en waar ik heen wil, aangezien er 103990280938029012 standjes zijn, dit ook uitprinten, tas inpakken en niets vergeten voor de twee trips, Praag een beetje van tevoren verkennen, nog accommodatie en terug weg regelen vanuit Berlijn etc.. en natuurlijk niet vergeten te studeren voor me examen vrijdag. Komt vast goed :D

Volgende week ben ik dus lekker aan het reizen en vakantie aan het houden :D

xxxxx

Mijn locatie .

2 reacties op “Aankomende week& de week erna

 1. Nou dat zijn wel veel standjes, maar toch heel erg leuk. En super om naar Praag te gaan, schijnt een hele mooie stad te zijn. Je ziet toch heel veel en zoals ik zie: kun jij goed met je centjes om te gaan. Heel veel plezier meisje en zoals ik al eerder zei: genieten! Xxx

  • Hahahahahah, jaa inderdaad!! (te veel)
   Klopt, ga wel veel plekken zien en voordat ik het weet zijn mama en denise er alweer.
   Lief, dankjewel! :D
   xxxxx

Reacties zijn gesloten.