De rest van de week in Ljubljana

Ik was vergeten te vertellen dat ik van de week mezelf ontzettend verbrand heb :( . Ik wilde mijn nieuwe thermoskan uitproberen. Het leek alsof je aan de bovenkant kon drinken omdat er een open/close button zat. Toen ik net thee erin gegoten had en wilde drinken gleed er heet water ergens anders onderuit waardoor het op me hele kin kwam. Op het moment zelf deed het heel erg branden maar had niet verwacht dat ik er de aankomende dagen zo lelijk bij zou lopen. Ik had het niet meteen gekoeld omdat de kraan zo laag hangt, wel eventjes sneeuw opgehouden hahaha. De dag dat ik naar het winkelcentrum was gegaan heb ik na een paar uur snowboots gevonden bij de Intersport. Ik vond ze prima, liever had ik me geld er niet aan uit hoeven te geven maar helaas. Slaapzakken heb ik ook gevonden, als Adam hier komt gaan we die samen halen. In de avond met mijn buddy en zijn vrienden Kingsen gedaan. Was erg gezellig!! (weer gedronken). Ik heb helaas wel verloren dus best wel veel gedronken. De kater viel mee! :)

verbrand

verbrand

De volgende ochtend toen ik wakker werd zag ik dus echt dat mijn kin/lippen er niet uit zien. Ik lijk wel een duivel. Ik ging op weg naar de apotheek om toch even na te kijken of ik niet een crème moet gebruiken. De apotheek zei ieder geval van niet. (Als het geen litteken word vind ik het prima). Tijdens deze korte wandeling van 10 min merkte ik dat zelfs met snowboots me tenen nat waren. Wat baalde ik daarvan, helaas omdat ik altijd uit slaap geen tijd gehad om weer terug naar het winkelcentrum te gaan (20 minuten van het centrum met de bus vandaan) want om 16:00 zou mijn eerste introductie lesje beginnen. Sloveense taal les! Na deze les gingen we spontaan met de klas uit eten bij de pizzeria (met 30 man, heel druk en gezellig). Daarna hebben we in een bar gedronken en daarna zijn we met z’n alle uit gegaan in Compeneros. Er was een Erasmus feest. Het was een mooie zaak maar ik vind de muziek niet heel super. Wel grappig aangezien we best vroeg waren was er niemand, toen onze klas binnenkwam leek het ineens vol Ha Ha. Aangezien dit mijn 4e dag buiten de deur was werd ik wel een beetje lam om 02:00 dus ben ik met een paar andere naar huis gegaan.

Eten

Eten

Vandaag maar wéér naar het winkelcentrum gegaan. Tjee, ben nog nooit zo actief geweest. 5 dagen lang volop actief buiten geweest! Met een smoesje mocht ik de schoenen terug brengen en kreeg ik mijn geld terug. Hier in Slovenie loopt bijna iedereen op Timberlands of iets. Ik zag veel mooie neppe etc voor 20 euro.. dus ik vroeg of die ook waterdicht waren. Bleek dat niet zo te zijn en ik wil toch niet het risico lopen dat ik weer natte tenen kreeg. In de echte Timberlands winkel waren ze wel voor 50% korting, maar dan waren ze nog 65 euro. Dus, dat word het niet. Toen twijfelde ik tussen bergschoenen/loopschoenen of snowboots. Uiteindelijk toch maar snowboots opnieuw gekozen. Laten we hopen dat deze nu wel eindelijk goed zijn. Net de tweede introductiedag gehad, een les over Slovenië en de geschiedenis. De leraar vertelde dat er bruine beren hier in Slovenié leven. Heel grappig hoe hij vertelde wat je moest doen als je er een tegen kwam. Met andere woorden: “Zorgen dat je met iemand anders bent die langzamer rent”. Vanavond blijf ik lekker thuis en doe ik NIETS!!

snowboots

snowboots

Fijn weekend!

P.s: Foto’s van mijn kamertje heb ik al op 24 september ooit upgeload!

Mijn locatie .

4 reacties op “De rest van de week in Ljubljana

 1. Hallo Deborah,
  Wat erg van de verbranding, volgende keer en in ieder geval de brand wonden altijd goed koelen met koud/lauw water, denk er aan de volgende keer dat als er iets voor jou voeten moet kopen, niet naar de prijs moet kijken maar aan de kwaliteit van het lopen en het comfort voor jou voeten, :-)
  Doe er maar de beste van maken en veel leerplezier toegewenst in Ljubljana,

  Warme knuffel, Angel

  • Hee Angel, wat leuk dat je ook reageert Ha, :D
   Ja, het ziet er nu echt droog uit enzo… voel me weer op m’n mooist laten we zeggen. Hopelijk snel weer de oude.
   Ja klopt, dat is waar. Maar ik heb wel liever als ik mooie en goede schoenen/laarzen koop dat ik de tijd heb en dan als ik veel geld uit geef dat ze ook perfect zijn. Nu had ik echt haast en moest ik snel wat hebben om m’n koude voetjes te beschermen en omdat ik dus niet veel wilde rondlopen en shoppen heb ik maar snel wat gekocht. Hopelijk zijn deze wel goed, en ze waren 39 euro dus niet ‘te’ veel geld kwijt. In Nederland ooit maar eens opzoek naar goede, mooie, waterdichte schoenen zodat ik het ook waard vind om veel uit te geven.
   Het semester start morgen, en word inderdaad wel hard werken. Gelukkig ook af en toe vakantie om van de leuke dingen te genieten.

   xxxx

 2. Jammer dat je niet in Eindhoven bent, zwart capeje, rode hoorntjes en je was helemaal klaar voor de carnaval haha!! Nee hoor, da’s gemeen. Ziet er ook wel pijnlijk uit! Sterkte xxx

  • Hahahahhahah. Ja inderdaad!!
   Nu hangen de vellen eraan.. ook op me lippen. Lastig om niet af te bijten maar het word gelukkig al minder rood. Have fun met carnaval :D

Reacties zijn gesloten.