Feest en feest en feest (en gezeur huisgenoot)

Van het weekend was Els langs geweest. Els had wat vertraging waardoor ik niet eerder weg hoefde van school. Toen ik naar huis liep stond ze net voor de deur. Gelijk der spullen uitgepakt en wat gegeten. We bedachten dat als we naar de stad zouden vertrekken rond 16:00/17:00 dat we ons gelijk al thuis mooi maakte voor uit te gaan. Want dan zouden we wat eten, ergens gaan drinken en uitgaan. Hebben rond gelopen, geterast op een hoog gebouw met mooi uitzicht en door de stad en geschaatst. Later lekker pizza gegeten, helaas in de pizzeria’s heb je hier geen pasta’s waar Els eigenlijk veel zin in had. Daarna de wijnbar ingegaan (heel lekker wijn) al was dit niet overdreven goedkoop. Ik wist dat er een kroegje was dat er wijn voor 90 cent geserveerd werd, aangezien ik daar ooit op maandag wat gedronken had met mijn huisgenoot. Dus, wij wat serveren was de wijn gewoon alsnog 2.50 Ha, Ha. Ik vragen waar de 90 cent wijn is zeggen ze: “Hebben we nooit gehad!”. Apart! Maar nog wat gedronken en toen kwamen we hier mijn huisgenoot tegen en toen werd het wat drukker in de kroeg gingen we wat dansen. Nu was de wijn ineens 1.40?? Hierna nog 1 club uitgeprobeerd: Skelleton bar. Zag er prima uit alleen was het rond 00:15 uur nog wel echt rustig. Weinig te doen. Dus zijn we naar huis gegaan rond 2:00.

Op zaterdag om 11:00 zou er in de stad een Carnival parade zijn. Helaas was het echt regenachtig en koud. De parade duurde zo’n uurtje. De parade staat in het teken van de draak, wat is het teken voor Slovenië en grotendeels alleen kinderen zijn verkleed. Wel een paar leuke dingen gezien. Hierna zijn we even op gaan warmen met een thee en daarna gaan shoppen voor souvenirtjes. Op de planning stond later het kasteel bezoeken. Els was helemaal bek af van het klimmen hahahahah. Dit was erg leuk. Het kasteel bekeken en in het kleine kerkje heeft een meneer in oude stijl onze namen geschreven. Hierna zijn we naar het grote winkelcentrum gegaan omdat ze daar ons vertelde dat er SUSHI was. Helaas konden we het niet vinden. In de bus hoorde we Nederlanders praatte, dat was wel even grappig. Wat gebabbelt en toen stapten we uit. Het was niet onze planning om uit te gaan aangezien we zondag naar Lake Bled wilde gaan. Toen we tuis kwamen vroeg mijn huisgenoot of we mee wilden chillen met een paar mensen die hij kende. Eerst een beetje ingedronken (onze mening alweer bijgedraaid over het uitgaan) in de keuken bij ons. Het zeurende meisje uit mijn huis was gelukkig een weekend op vakantie. Toen zijn we doorgegaan naar mijn huisgenoot zijn vrienden. Zo ontzettend toevallig, toen we binnenkwamen waren het die Nederlanders die we in de bus ontmoet hadden. Heel toevallig! Hier weer een drankspelletje gedaan en toen door naar Cirkus. De vetste club van Ljubljana volgens vele. Els en ik waren goed aangeschoten en hebben een mega vette leuke coole avond gehad. De muziek was FAN-TAS-TISH. Blijkbaar zijn er soms thema feesten zoals R&B. Gelukkig was dat nu niet maar meer house/top40 maar gewoon geweldig goed gemixt. Ik voelde me net alsof we in Llorett in een mega club waren. Om 6:00 lagen we in bed, een onverwachte super leuke avond.

Volgende ochtend om 11:00 opgestaan, iets wat later als gepland. Lake Bled, een bekend mooi stuk van Slovenie. Helaas had ik verkeerd gekeken naar de tijden. Ik had gekeken naar vertrektijden Bled–>Ljubljana i.p.v andersom dus stonden we daar om 13:30 terwijl de bus pas ging om 15:00 (hadden net de andere gemist). Bijna niet meer de moeite waard om te gaan want is 85 min met de bus. Toen we aankwamen hebben we een rondje om het meer gelopen. Het was mooi, maar niet zo bijzonder als dat we verwacht en gehoord hadden. Warme chocomelk gedronken en dan weer naar huis maar dit keer had Els verkeerd gekeken. De bus kwam niet om 18:30 maar om 19:30 dus hebben we daar maar wat gegeten. In de avond in me huis en filmpje gekeken. In de avond was mijn zeurende huisgenoot weer thuis. Volgende ochtend ging ik naar school en Els sliep uit. Toen ik om 3 uur terugkwam kwam net mijn zeurende (Vanisha) huisgenoot binnen. Zij begon met de vraag: “Zijn deze rottende paprika’s van jou?” “Nee zei ik”Oh… loopt ze boos weg en zegt ze: “we beginnen dus al met liegen?”. Blijkbaar heeft ze iedereen gevraagd van wie die paprika’s zijn maar bleek van niemand te zijn. Ik ben hier nog maar 2 weken en heb nog maar 1 keer thuis gekookt, en als ze wel van mij waren zou ik het zeggen maar ik denk dat het van mijn chinees huisgenoot was die weg is gegaan. Maar ik denk dan: no big deal, gooi het weg en klaar is kees. Maar dit mens flipt hem helemaal uit. Zegt ze ook van: WAAROM staan mijn shampoo’s op de grond etc.. ? Bleek dat Els haar shampoo op de douche rand had gezet om plaats te maken voor der eigen shampoo. Alles netjes schoongemaakt maar ze is alleen Vanisha’s shampoo vergeten terug te zetten. Ontploffen dat ze deed om dat kleine ding, we mogen niet eens wat aanraken. Ze zegt echt asociaal: “Het is maar een gast, ze moet met der handen er van af blijven etc..” en ook echt schreeuwend maar ook begon ze dat het enorm rommelig is terwijl ik en Els het hele weekend amper thuis zijn geweest. Op een of andere manier ziet zij alles heel zwaar. Heel vermoeiend om mee te leven. Volgende ochtend heb ik met haar hier over gepraat maar ik kan nu al garanderen dat er over een week alweer een ontploffing komt. Tijdens het gesprek heb ik stiekem opgenomen, stel dat het namelijk erger word willen mijn huisgenoten en ik klagen bij de huisbaas. Ik voel me daar wel verdrietig over dat er zo’n zeikerd in huis leeft. Het voelt alsof ik telkens op moet letten. Maar goed, na de ruzie op maandag middag kwam er een ander Nederlands meisje om te worstenbroodjes te bakken voor het internationale dinner. Ik wilde zo snel mogelijk uit huis dus snel gebakken en weg. Het dinner was heel leuk geworden. Het grappige is, ik leer mensen kennen en dan zie ik ze telkens weer terug. Kleine wereld (net als toen met zaterdag stappen). Hierna zijn we nog met een hoop naar de Dorms gegaan waar nog een feestje was. In de kleine ruimte met zo’n 30 man Ha. Ha. Was een leuke avond met weer wat drinken pff. Om 2:00 in bed en om 5:00 ging Els naar het vliegveld.

Hierna kon ik niet zo snel meer slapen maar om 8:00 weer wekkertje om naar school te gaan. Ik dacht, nu is het rustig vanavond maar nee. Er was een introductie feest in de skelleton bar. Heel mijn klas wilde hier naar toe, gelukkig omdat ik niet stil heb gezeten overdag na school heb ik geen inkak moment gekregen en ben ik meegegaan. Ik had namelijk gepoetst in het huis voor een uur, vandaar niet moe geworden. De keuken en de badkamer stonden op mijn lijstje. Vertel ik aan Vanisha dat ik gepoetst heb zegt ze echt zo van: “Oja? Ik zie niets hoor!!”. Roept ze allemaal dingen die nog vies zijn enzo. Maar goed, het was gezellig geworden met de klas, lekker gefeest. Om 24:00 kwam mijn buddy toevallig langs, de Sloveense jongen. Hij vroeg of ik mee ging naar een ander feest waar al zijn vrienden waren. Dit leek me wel gezellig. Dus toen ben ik random met hem en z’n vrienden naar een feest gegaan wat ook echt leuk was. IEDEREEN was in carnaval kostuum. Dit jaar carnaval dus alsnog niet echt gemist! Het was een heel gezellig feestje. Leukste costuum wat ik gezien heb: Mensen allemaal verkleed als South Park. Om 2:30 vond ik het wel mooi geweest omdat ik toch weer om 9:00 school heb. Deze week dus enorm veel gefeest en weinig slaap gehad. Vandaar dat ik gisteren deze blog heb getypt (en nu pas upload) en lekker niets gedaan heb. Al gingen mijn klasgenoten wel uit eten i.v.m Chinees nieuwjaar.

Vandaag aan een opdracht gewerkt. Het rotte is trouwens wel dat ik dus thuis zit en geen persoonlijk contact met klasgenote heb. De opdracht moest in groepen gemaakt worden en ik vroeg of iemand met mij samen wilde doen waarop niemand reageerde. Toen maar naar school gelopen in de hoop dat ik mensen zag. Ik voel me hierom klein beetje buitengesloten maar dat doen ze vast niet express, iedereen heeft gewoon van de dorms een partner om mee te werken :( . Nu ga ik even klaarmaken en dan is er vanvond weer een internationale dinner, wat volgens mijn Sloveense buddy het feestje van het jaar blijkt te zijn. Dit weekend ga ik waarschijnlijk lekker niets doen. Ik voel me nu wel meer vermoeiend als dat ik gisteren voelde terwijl ik maar 7 uur heb geslapen in 2/3 dagen tijd.

xxx

Mijn locatie Bled, Radovljica, Slovenia.

1 reactie op “Feest en feest en feest (en gezeur huisgenoot)

Reacties zijn gesloten.