Boedapest

Vrijdag na het examen met een klasgenoot vertrokken naar Boedapest. We kwamen aan om 22:15 en toen moesten we nog even met de metro naar ons huis. We hadden van te voren uitgezocht dat de metro stop erg dicht bij was. Om 23:00 in het hotel beland en zijn we binnen gebleven. De eerste dag hebben we om 10:30 een gratis wandel tour meegedaan die zo’n 3 uurtjes duurde. We hebben een paar plekken gezien zoals het kasteel op de berg, een grote basiliek etc.. maar alsnog had ik na deze tour eigenlijk nog niet echt het gevoel alsof ik veel van de stad gezien had en enorm veel gewandeld hebben. Helaas merkte ik wel dat mijn klasgenoot best wel onfit is. Paar weken terug had ze haar enkel zwaar pijn gedaan dus vaak vertelde ze dat ze erg moe was of pijn had en even wilde rusten, geen probleem natuurlijk want het was mooi weer. Vind het prima om dan lekker op het terras te zitten. Maar soms was het wel een beetje overdreven want als we naar mijn idee 10 minuten liepen en dan bij het Parlament uitkwamen, en daarna naar een andere plek wilde bijvoorbeeld het kasteel, wat 20 min maximaal lopen is had ik het idee dat ze alles te ver lopen vond waardoor we dus ook niet heel veel gelopen hebben. Na het avond eten zijn we meteen teruggegaan naar het hotel waar we 2 films gekeken hebben. De volgende ochtend wilde we dus naar het Parlament. Helaas was de tour volgeboekt dus hoopte we dat we maandag nog terecht konden. Natuurlijk kon dat niet want er zou een belangrijk congres op maandag zijn. Fijn! (Dit was mijn voornamelijke reden dat ik graag naar Boedapest wilde). Dan maar in de souvenirshop naar foto’s gekeken. Hierna nog wat rondgelopen, geterrast en geluncht. Hierna was ik echt nog niet moe want heb dus het idee alsof het meer chillen was dan rondlopen dus besloten we even te shoppen. Na 1 winkel werd ze toch wel moe vertelde ze (16:00) dus toen besloten we om even te rusten in het hotel. Om 19:45 weer naar buiten gegaan. Er was in de avond een pubtour, dus rondleiding door het nachtleven (Dit is anders dan een pubcrawl). Mij leek dit wel leuk, zo zag ik toch weer net wat meer van Boedapest. Helaas was ze even na het rusten nog te moe voor dus hebben we lekker gegeten, even het parlament gebouw in het donker bekeken en zijn we daarna een cocktail wezen drinken. De laatste dag besloten we om naar de spa te gaan waar Boedapest bekend om is. Ook dit was loopbaar opzich. Ik denk zo’n 30 minuten lopen over de grote straat zoals de Champs’de allysee in Parijs. Helaas ook voor dit stukje wilde ze de metro pakken Ha, Ha. De spa was heerlijk, wel veel minder ontspannend als bijvoorbeeld Thermen Prinsenjagt of Goirle omdat er veel meer mensen zijn maar altijd lekker even in de sauna en zwemmen in het warme water. Dus al met al heb ik dus niet heel veel gezien, vooral vaak de buurt van ons hotel en de belangrijke bezichtigingspunten maar als ik alleen was had ik veel meer de onbekende straatjes opgezocht en wat meer in het donker rondgelopen maar het was wel echt enorm gezellig met haar dus prima.  :D

Na dit tripje ben ik er toch achter gekomen dat ik Praag veel gezelliger vind als Boedapest. Het had z’n mooie gebouwen maar de gezelligheid vond ik minder en het was minder duidelijk wat nu echt het centrum was. Dinsdag middag terug gekomen en heb ik lekker gerust. Woensdag films gekeken en in de avond was er een Roman tour door Ljubljana. Blijkbaar was er voor Ljubljana een oude Romeinse stad hier, de tocht eindigde met wat wijn. Hierna de kroeg in gegaan met een paar vrienden wat erg gezellig was. Serieuze gesprekken gehad over ISIS/geloof etc. Ik begin tegenwoordig echt een beetje de kriebels te krijgen van geloven en kerken. Natuurlijk heb ik respect als mensen geloven maar bijvoorbeeld in de kerk vraag ik me altijd af: “Wat geloven mensen precies? Waar bidden ze voor? Hoezo geloven ze dat er een god bestaat? ” Ik zie de kerk meer als een toeristische bezichtiging. Hierna nog naar een andere kroeg gegaan waar de rest hierna uitging maar ik naar huis ging. Vanavond ga ik waarschijnlijk wel uit en dan komen de volgende dag Denise en Mama. Enorm veel zin in!! :D :D

p.s: Ik heb nog even fotootjes toegevoegd aan de oudere blogs!

Boedapest

Boedapest

 

Mijn locatie .