Pasen

Vorige week vrijdag avond zijn Denise en ma aangekomen. Ik vond het zooooo leuk dat ik nu hun mijn leuke plekje kon laten zien. Lekker bij de Chinees gegeten en toen nog door het stadje gelopen. In de avond ziet het er zo gezellig uit! Toen we thuis kwamen hebben we nog een thee op mijn kamer gedronken en de zomer film van Parijs bekeken. Toen ik in bed lag rond 00:30 kreeg ik ineens een mega zeik mail van mijn huisgenoot over dat wij” “De HELE avond al enorm veel lawaai hebben gemaakt en dat mijn gasten zich aan de huisregels moeten houden, wat betekend om 23:00 stilte”. Ik dacht echt WTF, we zitten gewoon normaal te praten en dan is het al niet goed. Dat mens kan ik echt doodschieten! Ik zeg maar gewoon: “Sorry, je hebt gelijk volgende keer zullen we stil zijn!” gewoon omdat ik weet dat er over een week wel weer gezeik komt en na onze eerste uitbarsting een maand geleden weet ik gewoon dat ze niet veranderd”. De volgende ochtend een eitje gebakken (ja ja.. het is toch Pasen) en zijn we naar de stad gegaan waar om 11;00 een gratis tour werd gegeven. Je merkte wel echt dat het vakantie was, veel toeristen. Interessante rondleiding gehad met een erg leuke gids. Helaas begon het wel te regenen halverwege. Het was leuk om wat meer over Ljubljana te weten te komen. Hierna bij de beroemde plaats Cacao heerlijke dikke warme chocomelk gedronken, wat dus erg anders is als in Nederland en een gebakje gegeten. Toen zijn we naar het kasteel gewandeld en daarna in een restaurantje wijntje gedronken en een klein snackje aangezien we nog erg vol zaten van de chocolademelk. In de avond gingen Denise en ik naar mijn Sloveense buddy waar we een drankspelletje gedaan hebben en daarna naar de club Top Six. Helaas heeft Denise niet heel veel klasgenoten gezien aangezien vele naar hun woonplaats gingen in de vakantie. Wél vond Denise het super leuk !! :D

2 uur later toen we thuis kwamen stonden we alweer op om met mama naar de grotten te gaan. Erg gezellig dagje en weer indrukwekkend. Hierna hadden we gepland om nog lekker naar de zee te gaan maar door Pasen reed vanaf dat dorpje de bus niet helaas. Hierna dus maar naar Ljubljana gegaan en hebben we een leuke loungetent opgezocht waar we lang gekletst en gedronken en gegeten hebben. In de avond filmpje gekeken.

De laatste dag zijn we naar de Smarna Gora gegaan, de berg van 700 meter. Toen we boven waren wat gedronken en gegeten en toen zijn we weer naar beneden gegaan en terug naar mijn appartementje waar Denise en mama de koffer pakte. Het was super leuk om mijn plekje te laten zien en volgens mij vonden ze Ljubljana erg gezellig. Helaas net als ze weggaan word het weer natuurlijk stuk beter Ha Ha.

Verder heb ik deze week voor het eerst niet echt een vermoeiend vak. Elke dag om 12:00 uur uit terwijl we normaal pas om 14:30 uit zijn. Helaas wel 2 keer om 15:00 nog een afspraak gepland met een andere leraar voor Ithas. Komt steeds dichter bij het zeilen!! Zo enorm veel zin in. We hebben deze week de boten toegewezen, ik zit echt net op de luxe boot Ha Ha. Geweldig! Donderdag avond ben ik uit geweest met een groepje. Toen ik laatst naar een ander huis had gekeken (ik weet niet of ik dit verteld had in een blog, maar er was een leuke kamer te huur. Helaas vond ik toch de locatie te ver weg van mijn school dus heb ik besloten om maar gewoon te leren leven met dit zeikwijf) heb ik nieuwe mensen leren kennen uit dat huis. Ze hadden me uitgenodigd om te komen chillen. Was erg gezellig en een super avond in de kroeg (beetje dronken misschien??) Weer na 2 uur slaap naar de les gegaan. Op vrijdag na 12:00 zijn we met een groep klasgenoten naar Tivoli park geweest en hebben we lekker geluierd daar. Rond 18;00 door de stad geslenterd met een klasgenoot en om 19:00 uit eten gegaan met de hele klas omdat de Griekse klasgenoot jarig was. Ik was wel echt enorm moe dus hierna lekker naar huisgegaan.

Dit weekend was het dus echt zoooo’n mooi weer. Ik had geen zin om af te wachten wat een paar klasgenoten zouden doen dus ben in me uppie naar de stad gefietst waar ik op een terras 3 uur heb gezeten met een boekje. Zo ontspannend! Wel toen, aangezien er overal in de stad wifi is, met een paar klasgenoten geappt die ook in de stad waren. Zij hebben me toen opgehaald en zijn we naar het bier en burger festival gegaan op de markt. Aangezien het lekker weer was zat dus iedereen buiten met muziek te relaxen en te eten. Ook een lekker ijsje gepakt :) . In de avond 20:00 uur thuisgekomen en heb ik geluierd. Grappig dat hier doordeweeks juist best veel uit gaat maar dan in het weekend wat minder is. Zondag gingen een paar met de auto naar de kust en de grotten, ik twijfelde of ik mee ging want zou heel graag naar de zee zijn gegaan maar aangezien ik wel al naar andere grotten ben geweest ging ik toch niet. Ook met de gedachte dat van de week het meisje waar ik mee naar Boedapest ben gegaan me uitgenodigd had voor de paasbrunch. Deze ochtend dus enormmmmmmmmmmmmmmm veel gegeten!! haar familie was naar Ljubljana gekomen en hadden veel eten mee genomen. Was gezellig! Rond 15:00 ben ik met een paar klasgenoten lekker op het gras gaan liggen en hebben we een dutje gedaan.

Een heerlijk weekend dus :)

XxxxMijn locatie .

2 reacties op “Pasen

  1. Hallo Deb,

    Jij had niet mogen zegen: “”Dat mens kan ik echt doodschieten! Ik zeg maar gewoon: “Sorry, je hebt gelijk volgende keer zullen we stil zijn!” als jij dat zeg kun zij dat tegen jou gebruiken !!!, jij moet het altijd gewoon ontkennen en geen aandacht aan besteden, laat zij maar aan de kant liggen, :-)

    Groeten, Angel

    • Hee Hee Angel,
      Dus je bedoeld dat ik niet had moeten zeggen van: ‘je hebt gelijk?’ maar dat ik gewoon had moeten negeren? Inderdaad, had ik ook wel kunnen doen ja. Maar ja ik wil haar gewoon nog wel een beetje te vriend houden zo ver dat het kan. Natuurlijk over dat dood schieten dacht ik alleen Ha, Ha Ha. Tot over 7 weekjes xxx

Reacties zijn gesloten.