Piran

Maandag was de laatste lesdag van het 3e vak. Woensdag zou het examen zijn, dit keer was het het een verslag dat je in moest leveren dus nog twee dagen vrij in totaal. Begin van de week voelde ik me voor het eerst een beetje eenzaam, geen idee hoe het komt aangezien ik hier zo veel leuke mensen om me heen heb. Vergeleken met mijn klasgenoten ken ik denk ik enorm veel mensen. Elke dag als de les voorbij is vraag ik aan mijn klasgenoten van: “Hey, wat zijn jullie plannen vandaag”? Ik voel me net een stalker soms maar gewoon omdat ik niet alleen wil zijn ofzo. Maargoed, aangezien het weer super mooi was de hele week en het vooral woensdag hoge temperaturen zou halen wilde ik graag naar Piran, wat volgens vele gidsen het leukste toeristische puntje van Slovenië is. Helaas i.v.m het verslag wilde vele van mijn klas niet gaan omdat ze daar aan werkte maar ik wilde per se gaan. Toen heb ik op Erasmus facebook pagina van Ljubljana een melding gezet wie er met mij mee wilde. Hier hebben een paar mensen op gereageerd. Dus, ik ging op pad met mensen die ik nog nooit gezien had. Op dinsdag dus besloten om mijn verslag proberen af te maken en dan woensdag lekker vrij was. Maar, op dinsdag vroeg ook weer een leuk Nederlands meisje of ik wilde terrassen en omdat het toch mooi weer was kon ik geen nee zeggen. Het was super gezellig. Terassen hier (koffie/thee/wijn) is zo goedkoop ghehe. Om 7 uur thuis gekomen en dan nog maar tot laat aan mijn verslag gewerkt.

De volgende ochtend om 8:15 zou de bus naar de zee gaan. We wisten niet precies hoeveel mensen er op het berichtje afkwamen. Als er in totaal maar 4 mensen waren konden we met de auto want 1 jongen had een cabrio. Gelukkig waren we met zijn 4e en gingen we fijn met de auto. Helaas kon hij niet op de snelweg dus gingen we via dorpjes, dit duurde nog best lang.. dus voor de terugweg toch maar de vergunning voor een weekje gekocht zodat we op de snelweg mochten. Piran was zoooooooooooooooo relaxed. Ik had het gevoel alsof ik in Italië al op zomervakantie was. Heel zonnig, warm en elke 5 minuten dat we aan het wandelen waren gingen we weer terrassen. Super! De mensen waren ook erg gezellig. Toen rond 6 uur zijn we weer richting Ljubljana gaan met een open dak :D :D .

Verder dit weekend best rustig, alleen morgen ga ik naar Triest met een paar meiden. Triest ligt in Italië aan de zee. Het Nederlandse meisje had me uitgenodigd. Super leuk! Hopelijk is het weer beter, nu regent het voor het eerst weer sinds een week.

Volgende week komt Adam, en dit keer gaat hij al mijn klasgenoten ontmoeten aangezien er donderdag een verjaardagsfeest is en ook tja, donderdag is DE stapavond hier. Dus dit word leuk :)

xxxx

Piran

Piran

p.s: Een paar leuke liedjes die ik nu ken van Slovenië zijn:

-Severina Fest ministarke – Une momento

-Manche feat armani & rale – moj je svet

-In vivo – Moje leto

Als je dus in een zomerse stemming wilt komen luister je deze Ha, Ha. Alleen het grappige is bij de ene is er rap. De Sloveense mensen zeggen dat ze echt niet weten wat hij rapt maar dat ze altijd helemaal los gaan op het refrein. Zo grappig :)

Mijn locatie .