Spontaneous roadtrip/last week in LJ

Woensdag ochtend het examen gehad. Was dus makkelijk omdat we de vragen hadden en die had ik een beetje bestudeerd. Het valt me op dat ik het idee heb dat ook al zou je het slecht maken, dat ze je op deze master erg gunnen. Voorbeeld: Een meisje uit mijn klas was aan het spieken en was ontdekt door de leraar. Na de les liep ik naar haar toe van: En nu? herkansing? zegt ze: “nee, ik moet gewoon een vervangende opdracht doen thuis”. Verder dus helemaal geen consequenties… ik vind het wel een beetje demotiverend werken dus ben blij dat ik nu geen examens meer heb. Ook bij het afscheidspraatje vertelde een lerares: “Jongens, begin al een beetje aan je scriptie onderwerp te denken want als je te laat begint dan kom je in tijd nood, dit kan voor jullie vervelend zijn maar ook voor ons want wij willen een goed cijfer van algemene Erasmus consortium”. Dus met andere woorden… ze willen echt niet dat je slecht scoort i.v.m concurrentie tussen andere masters en ze doen er alles aan om mensen te laten slagen. Laatste voorbeeld was met een ander vak dat sommige mensen 60 punten van de 100 hadden gescoord, is nog steeds voldoende maar niet super. Toen heeft de leraar het gemiddelde naar boven gebracht dus nu heeft iedereen een hoger punt zoals 9 en 10. Echt te hoog voor master cijfers lijkt me maar goed! :(

Na het examen hebben we in de tuin met de leraren een pizza feestje gehad, beetje gekletst etc.. en in de middag zijn we met de bus naar het dorpje gegaan waar mijn klasgenoot woont. Hier hadden ze een professionele bbq-kok ingehuurd die ons lekker eten ging maken. Heerlijk gechillt en gegeten deze dag. Voor het eerst heb ik wel een ‘genoeg’ zon gezien. Het is hier elke dag 32 graden, te heet om rond te lopen. Blij als het even in Nederland wat kouder is. Na de bbq zijn we naar het centrum van Lj gegaan en hebben we karaoke gedaan. Super leuk, ik bof echt met mijn klasgenoten. Iedereen klikt zo goed. Veel leraren vinden onze klas ook heel goed gemengd!! :D

Donderdag ochtend werd ik wakker om 12:00 en dacht ik: “Goh, ik heb echt vakantie. Wat ga ik doen?” Snel even op een Facebook groep geplaatst dat ik nog twee mooie wandelingen wil doen: één in Kroatië de Plitvice  park, en de andere in Noord-Slovenië in de bergen Soca Valley. Mensen kunnen dan reageren die mee willen. Gelukkig zijn er nog een paar klasgenoten in Lj, vele vertrekken wel snel. Een paar wilde nog even lekker lunchen om 13:00 dus toen ben ik meegegaan (ontbijt voor mij). Om 15:00 waren we klaar en toen werd ik net gebeld door een klasgenoot. Zij zag mijn berichtje in de groep en vertelde dat ze over een uurtje vertrekken met hun roadtrip door Kroatië, Bosnië, Montenegro etc… en dat ik wel mee kon. Eerst zouden ze naar Zagreb gaan, de tweede dag naar Plitvice park en dan de derde dag naar Rijeka waar ik de bus weer naar Ljubljana kon nemen. Zodra aarzelen zei ik ja dus snel naar huis gefietst, me tas ingepakt en om 16:00 zat ik de auto onderweg naar Kroatië. Hoe spontaan Ha, Ha, Ha!! In de ochtend werd ik wakker met nog geen idee dat ik op vakantie ging, en zo zat ik ineens in de auto op een roadtrip.

Zoals ik al zei, het is hier eigenlijk al de laatste 2 maanden zo ontzettend warm en zonnig. In Zagreb was het eigenlijk dus ook veel te warm om rond te lopen maar goed. Ik had niet zo heel veel verwachtingen van de stad, dus mijn eerste impressie was mwah. Door het zeilen ITHAS hebben we Kroatiers leren kennen. Een meisje is ons op komen zoeken en heeft een rondleiding door de stad gegeven en lekker gekletst en gegeten. Een gedeelte van de stad is wel echt super gezellig, de upper-town. Tegen de avond kreeg de stad zo’n andere sfeer. Heel gezellig! :)

De volgende ochtend vertrokken we naar Plitvice, lekker muziekje in de auto en rijden. Heerlijk. Eenmaal aangekomen in het park besloten we een route van 4-6 uur te lopen. In de ticket zat een busrit en een boottocht inbegrepen die van het ene naar de andere kant van het park ging. OMG!! wat was dit mooi zeg!!! Ik heb nog nooooiiitt zo blauw water overal gezien. De hele dag heerlijk rondgelopen en van het weer genoten. Heel veel watervallen en mooi groen. Super dat ik eindelijk weer iets van mijn wish-list af kon strepen. Rond 18:30 verlieten we het park en zijn we richting de kust gereden maar onderweg keken we voor hostels. In the middle of nowhere vonden we een pension waar volgens mij al jaren niemand meer geweest was en konden dus makkelijk onderhandelen. Volgens mij waren ze heel erg blij dat we er waren. In de nacht kun je er zo mooi sterren bekijken, heel helder. Wel vind ik het een beetje eng om buiten te zijn aangezien er bruine beren leven. We gingen opzoek naar een restaurant, bijna 45 minuten gereden om wat te vinden. In het restaurant moesten we een uur wachten op eten omdat de kok nog moest komen Ha, Ha. Zelf zou ik nooit in zo’n boerendorp willen leven maar het was wel relaxend.

De volgende ochtend vertrokken we echt naar de kust, we zochten een stuk strand waar we lekker konden liggen. Uiteindelijk een geweldig stuk gevonden voor ons alleen. Echt heel warm maar zo mooi. Na 3 uurtjes gechillt zijn we naar Rijeka gereden waar we wat gegeten hebben. Om 16:00 met de bus naar Ljubljana vertrokken en om 18:00 kwam ik aan. Nog even met een paar vrienden gepicknickt en daarna om 21:00 naar huis gelopen.

Deze 3 dagen waren weer fantastisch, nu de laatste 5/6 dagen in Ljubljana vieren :D :D

xxxx

 

Mijn locatie .

4 reacties op “Spontaneous roadtrip/last week in LJ

 1. Zooo :-) alweer een mooie verhaal, het lijkt alsof jij in een constante vakantie milieu mee leeft. dat zult jij het verdiend hebben dus geniet er van, But , be aware that !!! het weer in NL is het niet zo constant als waar jij nu zit dus er kan tegenvallen, alweer een reden om dubbel te genieten van de laatste dagen in LJ :-)
  see you soon ;-)

  Angel,

  • Lieve Deborah,

   Wat heb je een mooie tijd beleeft en wat heb ik genoeten van jouw ervaringen. Prachtig dat je zo’n uitdaging bent aangegaan, zo ver van huis en van Adam! Het heeft je waarschijnlijk heel zelfstandig gemaakt lieverd. Hoop dat we je gauw weer eens gaan zien! Misschien op 27 juni vij Sharons afscheidsfeestje? We wensen je nog een fijne tijd! Wanneer kon je weer naar Nederland? Veel liefs Antoine en José

   • Heey José,
    Dankje voor je lieve berichtje. Ben ook echt blij met deze keuze, voelt alsof ik een beetje studeer maar vooral op vakantie ben Ha, Ha. Ik kom 12 juni in de avond in Brussel aan waar Adam mij ophaalt. De 27ste zie ik jullie dus gezellig weer.
    Tot dan!!
    xxxxx

  • Haha, jaaa dat gevoel heb ik ook wel een beetje!! Eerst Boedapest, Praag, het zeilen en dan nu alweer klaar. Meer vakantie als studeren :D .
   Inderdaad, ik heb nu wel zin even in wat koeler weer maar waarschijnlijk naar 1 dag heb ik alweer spijt dat ik dat gezegd heb. Hopelijk komt de zomer ook snel in Nederland.
   Tot snel!
   xxxx

Reacties zijn gesloten.