Terug in Nederland

Zo, weer terug in Nederland. Na de roadtrip in Kroatië had ik nog een paar vrije dagen. Eigenlijk elke dag met mensen afgesproken om te lunchen en te dineren. Alleen op dinsdag heb ik de middag voor mezelf gehouden en lekker in de zon mijn boekje uitgelezen. Op donderdag avond was mijn afscheidsfeestje samen met Anne-Sophie. We kwamen er achter een paar weken terug dat we hetzelfde vliegtuig hadden. Eerst gingen we met ons vriendinnen groepje ‘Snails” uit eten en rond 9 gelijk door naar Kongresni square waar we lekker wat zouden drinken. In totaal zijn er zo’n maximaal 45 mensen op komen dagen. Het was echt zooooooooooo gezellig. De tijd vloog voorbij zoals altijd. Om 2:30 vroegen een paar mensen of we nog naar de club Companeros gingen, prima. Mooi afscheid de laatste keer. Wat heb ik toch veel mensen leren kennen. Er waren dus nog maar 5 klasgenoten van mij in Ljubljana, de rest was al naar huis. Hun heb ik natuurlijk ook uitgenodigd. Violet zo: “Wow, Deb.. ken je echt al deze mensen? Pff…” Grappig aangezien vele van mijn klasgenoten in de dorms leefde zou je denken dat ze ook veel mensen hebben leren kennen maar blijkt dat mijn klasgenoten juist daardoor erg veel bij elkaar zijn gebleven. Ook leuk dat ik via mijn buddy Slovenen heb leren kennen. Het was een geslaagd feestje. Om 6:00 zo iets thuis aangekomen. De dag erna tas ingepakt en laatste keer mijn student boni gebruikt bij de chinees met de snails + jongens. Zo grappig, hier was ik met Yasmin aan het appen en twee seconden later zegt ze op de groepsapp: “Jongens, laten we Deborah vanavond verassen omdat ze verdrietig is om terug te komen”. Zegt Alex: “Yas… je weet dat Deborah ook in deze app zit he?” BLUNDER!! Ha, Ha, Ha. Ik had het per ongeluk gelijk al gelezen. Maar goed, lief gebaar maar vele konden niet. Het was wel grappig. Toen met z’n alle naar het station gegaan waar we de bus namen om naar het vliegveld te gaan. Oh oh oh, wat moesten we allemaal huilen. Zo verdrietig. Wat ga ik die groene mooi bergen missen, het gezellige stadje, het weer, het goedkope eten en de leuke mensen :(  .

Eenmaal op het vliegveld was er wat vertraging ivm een storm in Belgie. Vliegen vond ik dit keer wel wat enger als normaal aangezien ik een raar geluid hoorde. Eenmaal in Brussel kwamen allemaal vriendinnen van Anne-Sophie haar verassen. Super leuk. Iets verderop stond Adam klaar. Het rijden duurde iets langer ivm wegwerkzaamheden maar toen ik thuis kwam waren Yasmin en Kevin daar en ietsjes later kwamen Sunny en Alex. Toch wel!! :P :P heel lief, ze kwamen om me wat blijer te laten voelen (+ een stuk taart :) ). Wel was ik erg moe omdat ik na m’n feestje maar 4 uur geslapen had en dan het reizen.

Zaterdag rustig mijn koffer uitgepakt en met Denise en mama bijgekletst…verder verveelde ik me wel al meteen. Gelukkig in de avond met Adam gebbqd en daarna naar een feestje gegaan. Maar, wat voel ik me verdrietig. IK WIL TERUG :( :( . Alles hier lijkt nu zo lelijk. Ook de sfeer is zo anders, echt weer even moeite om terug te zijn. Het vakantie gevoel en de spontane mensen lijken verdwenen. Gerelateerd aan de stad, zelfs toen we een dag erna in Rotterdam waren dacht ik: Bah, wat lelijk. Wel grappig, ik was weer helemaal vergeten dat ik hier 3g heb. Leefde op Wifi daar in Slovenië. Handig.  Zondag wel gelukkig wat leuks gedaan. Naar Rotterdam en de Prison Escape gespeeld (zelfde idee als een escape room maar dan met acteurs). Heb me slap gelachen om Sunny en Adam. Denise en ik zijn ontsnapt, de jongens niet, lekker puh! Vandaag wakker geworden en naar oma en opa gegaan met mama om papa z’n verjaardag te vieren en heerlijk bij te kletsen. Morgen ga ik naar Denise in Amsterdam. Verder nog heeeeeeeeeeel weinig plannen dus hopelijk ga ik veel doen met vriendinnen enzo anders ga ik Ljubljana alleen maar meer missen.

xxxxxxxxx

Mijn locatie .