Time flies

Weinig tijd gehad voor een nieuwe blog, maar hier is ie dan. De eerste twee weken zitten er al op. In de eerste week had ik mijn introductie week en in de tweede week wat lessen. Deze blog zal wat langer zijn omdat natuurlijk al mijn eerste indrukken hierin beschreven worden. De lengte zal volgende keer weer meevallen ;)

Het is me in de eerste week opgevallen dat hier zoveel muggen aanwezig zijn. Ik ben dit echt niet meer gewend, in Nederland wordt ik nooit gebeten. Vast omdat ik ook wel een ventilator om me richt en ze wind haten. Maar ik voel me bijna claustrofobisch van de jeuk telkens, het zijn ook echt paarse bulten. Hier blijken veel tijgermuggen te zitten, ik kan niet wachten over hopelijk een maand dat ze weg zijn want dit maakt de ervaring stukken minder leuk. Ook is het stadje heel oud en mooi, ik snap wel dat Game of Thrones hier an het filmen is. Af en toe ben ik op jacht gegaan naar sets, helaas overal wel veel beveiligers. Soms hoor ik wel gejuich of geschreeuw in de verte van de acteurs. Ioana heeft de producer gezien, en ik hoor van andere dat ze Jamie Lannister gezien hebben. Ik kijk het niet, dus zal ze ook wel niet herkennen. Er zijn ontzettend veel trappen in Girona, best vermoeiend en ook veel kleine straatjes. Nog steeds weet ik nooit zo goed waar die allemaal uitkomen. Hopelijk ben ik ook goed getraind in mijn billlen na dit semester. Als ik boodschappen heb gedaan is het ook wel vermoeiend helemaal naar mijn huis lopen. Alles is dichtbij, maar ik woon wel hoog. De uitzichten zijn wél geweldig in de avond!! We hebben een ontzettend schattige huisbaas, mijn leeftijd ongeveer. De wifi was langzaam in het begin, dus heeft hij dit upgegrade. Na de upgrade vond ik het prima, maar toch hadden andere er moeite mee. Hierna heeft hij een nieuwe extender gekocht, sindsdien ligt alles helemaal plat. Dus voor nu geen wifi maar ik heb een Spaans simkaartje met 3g gekocht. Hopelijk werkt alles binnenkort, maar wel lief dat hij er zoveel tijd in steekt en actief is (niet zoals op z’n Spaans : rustig aan doet!)

Maandag 7 september hebben we een rondleiding door school gehad, de school lijkt op een kerk, volgens mij staat het ook op het erfgoedlijst. Heel speciaal! Verder hebben we studentenkaart gekregen.

Dinsdag 8 september zijn we naar een andere schoolcampus gegaan voor een rondleiding en hebben we een introductie over Catalunya gehad.

Woensdag 9 september hebben we in de ochtend kort iets over language courses gepraat. Voor 380 euro kon jij je inschrijven voor een intensieve cursus. Elke dag twee uur, vele zeggen dat dit goedkoop is maar voor nu wilde ik dit geld niet uitgegeven. Ik probeer, in zover dat ik het kan, mezelf dit aan te leren. Mijn huisgenoot Ioana spreekt vloeiend Spaans dus kan met haar ook eventueel praten. Hierna hebben we een tour gehad door het historische gedeelte van Girona.

Donderdag 10 september hadden we: ‘Industry Day’, hier ben ik niet naar toe gegaan omdat ik me niet zo goed voelde. Professionals kwamen ene presentatie houden over hun bedrijf.  In de avond hebben Binh (huisgenoot) en ik wat rondgelopen nog door de stad en heerlijk ijs gegeten. Nondepie, wat is dat lekker hier. Ze hebbens zelfs Ferrero Rocher smaak. Heerlijk! Daarna nog even op de Rambles in het appartement van de jongens gechillt maar daarna naar huis gegaan. De 11e was ‘National Day of Catalonia’. Lekker vrij gehad. Zelf verwachte ik overal feest en in de avond vuurwerk, maar eigenlijk was de stad juist super dood. Blijkbaar gaat iedereen uit Spanje dan naar de grotere steden zoals Barcelona. Een klasgenoot vertelde ons dat de supermarkten die dag open zouden zijn, maar dat was niet zo. In de avond kwam er een vriendin uit Nederland van Ioana haar opzoeken. Ioana (Huisgenoot) had aan haar gevraagd of ze alcohol mee kon nemen aangezien wij niets meer konden kopen. Om 23:00 naar het station gegaan om dat meisje op te halen, bleek dat ze de bus gemist had (ik vraag me echt af: Hoe ???). Dus om 00:15 is ze uiteindelijk pas aangekomen en zijn we begonnen met drinken. Ze had Gin meegenomen, zelf had ik dat nog nooit gehad.  Ook vond ik het niet zo lekker dus maar twee kopjes met fanta gehad. Op een of andere manier was ik wel best wel dronken geworden, vast omdat ik niet zo veel avond gegeten had. Ik was een beetje misselijk dus raakte in paniek van mezelf. Gelukkig alsnog een hele leuke avond gehad. Wel heb ik met mezelf besloten om minder te gaan drinken. Sinds Denise in de Villa Fiesta werkt en ook sinds Ljubljana heb ik nu zo vaak gefeest dat ik toch maar iets ga minderen. De dag erna was de diploma uitreiking van mijn vorige generatie. Ik had het jurkje van Fleur aan maar het was super warm en het jurkje had lange mouwen. Ging kapot en had ook nog eens een mini kater die wel de hele dag bleef hangen! De hele dag was ik gaar en had ik niet zoveel zin om nieuwe mensen van vorige generatie te leren kennen. Mijn conclusie was ook overduidelijk dat onze klas veeeeéeééél leuker is. Toen ik om 19:00 echt naar huis wilde om te rusten haalde iemand me toch over om te blijven en toen werd mijn kater ook wat minder. Verder was de avond eigenlijk best wel een faal met de oude generatie. We zouden naar een rooftop bar gaan waar het feestje verder zou gaan, de enige die er waren was MIJN klas Ha, Ha.

Verder had die week een klasgenoot gevraagd wie er mee naar het strand wilde dat weekend: Ik Ik Ik!! Toen de dag aanbrak bleek dat de mensen in de auto ineens dingen wilde bezoeken. Ik was echt ontzettend chagrijnig omdat ik me erg verheugd had op het strand maar probeerde het niet te laten merken, wel heb ik gezegd dat ik dit niet had verwacht. Ze wilde eerst een klooster bezoeken, daarna naar Cadaqués en het Dali huis bezoeken. Daaarnaaaaa nog naar het strand. Toen we eindelijk het klooster in de bergen gevonden hadden was het al 14:15. Ik was nog een ‘beetje’ optimistisch over het strand maar toen we van het klooster naar Cadaqués reden, kregen we een klapband. POEF, weg was mijn optimisme. Dat mens die rijdt ook echt als een malloot. Heel vaak niet veilig gevoeld in de auto, maar goed. Ik leef nog. Na 1.5 uur kwam er iemand om de band te verwisselen dus om half 5 in Cadaqués aangekomen. Nerja is veeeeel leuker. Uiteindelijk was het dagje wel OK, maar had echt liever even ontspant na die stressvolle week.

Deze week de eerste lessen gehad. Maandag les, woensdag les en vrijdag les. Op een of andere manier ben ik echt even al mijn interesses kwijt dus eigenlijk ook geen idee waar het over gaat. We hebben les van 13:30 – 17:30 maar deze Spaanse leraren lullen zoveel, raak gewoon helemaal gefrustreerd. Hij ging vorige keer door tot 18:30 en toen moesten wij zeggen van “Meneer, kunt u zo stoppen?” Wat zij zeggen kan ik in een uur. Voel me rot dat ik me voor niets boei, dat ik iedereen zie luisteren en ik maar een beetje aan het surfen ben, als ik dan oplet is na 15 min mijn concentratie ook echt weg. Op maandag ook nog met de hele klas mijn verjaardag gevierd. Ze hadden een coco’s taart gemaakt en een cadeau pakketje samengesteld. Erg leuk! Elke keer denk ik: Volgende keer let ik beter op! We zullen zien! Verder heb ik ook nog een “Human Tower” gezien. Ben even het Catalaanse woord kwijt, maar zoals Spanje stierenvechten heeft, hebben de Catalanen de human towers. Was wel grappig om te zien.Gister middag was het strak blauw en heb ik voor het eerst proberen te chillen op het balkon met een boekje en in de avond ook nog even met een Nederlands meisje kennis gemaakt die hier stage loopt, ontmoet via de Erasmus facebook pagina. Buiten dit nog niet heel veel gedaan, veel in mijn vrije tijd bezig geweest met het thuisfront.

Nou, tot nu toe wel in grote lijnen mijn twee weken verteld.

XxxMijn locatie .

1 reactie op “Time flies

Reacties zijn gesloten.