Don’t want to go home….

PARTY WEEK!

Ik moet echt even heel goed nadenken wat er allemaal gebeurd is, aangezien HEEL VEEL!! (attentie: lange blog) Ik neem aan dat ik op 22 oktober niet veel gedaan heb want die dag ben ik vergeten. In de ochtend op vrijdag 23 oktober had ik in de ochtend mijn examen, hier heb ik een 7 voor gekregen. In de avond was er een parade met grappige poppentjes dat het begin van het festival aangaf. Elke avond tijdens dit festival was er een concert (Barreques) terrein en erom heen veel tentjes wat een beetje op carnaval lijkt…maar dan zonder kostuums. Verder zijn er elke dag wat activiteiten te zien wat ik nog vertel in deze blog. Na de parade ben ik door naar Zoë gegaan en hebben we wat gegeten. Rond 21:00 uur begon ons klasfeestje, het was weer een té gekke EMTM party. Ik hou van mijn klas!!! Rond 3:30 zijn we met z’n alle naar het concert gegaan, Barraques is dus de naam. We stonden helemaal vooraan dus het was zo enorm druk. Ik vond het niet leuk want de manier van feesten was erg veel duwen dus na 10 minuten ben ik naar huis gegaan. Maar het feestje was top!

Feestje EMTM

Feestje EMTM

24 oktober op de zaterdag was er rond 19:00 uur een hardloop wedstrijd maar dan anders dan dat wij gewend zijn. Het was een wedstrijd met renners die het snelst de kerk trappen op liepen. Best grappig want sommige liepen in leuke kostuums, ook wel eng want ik dacht vaak dat ze gingen vallen. Om 19:30 waren er weer mensen torens in de maak. Zo knap om te zien hoe die kleine mensjes op elkaar klimmen en weer naar beneden glijden. Toen ben ik naar huis gegaan en heb ik gewacht tot 23:00 (dit vond ik wel lastig wakker blijven na het drukke weekend) maar het wachten was het 100% waard. Om 23:00 was er de Correfoc (vuur parade). Dit was echt niet normaal vet maar oh, zoooo onveilig!! Een aantal mensen zijn verkleed als duivels en ik had gehoord dat zij dan met vuurwerk lopen, grote sterrentjes zegmaar. Maar ik had niet verwacht dat het zo overdreven was. Bij de eerste seconden was er een enorme knal waarbij een duivel in vuur kwam en toen opeens barste het los van alle kanten. Van die spetter vuurwerk of hoe je het ook noemt. Alle duivels lieten vuurwerk ontploffen (gewoon echt 0.5 meter van mensen vandaan). Ze rennen ook met vuurwerk echt naar mensen toe Ha, Ha. Je ziet iedereen wegrennen. De traditie is blijkbaar dat hoe dichter je bij het vuur komt (sommige gingen er in dansen) hoe beter. Deze vuur parade ging heel Girona door waarbij we eindigden bij school. Grappig want we liepen een beetje achteraan met het idee dat we veilig waren. Zag ik ineens een vuurpijl op me af komen en schoof net op tijd aan de kant en voelde de pijl lang me arm vliegen. Maar aangezien ze het elk jaar doen lijkt mij dat het altijd wel mee valt. In Nederland zou dit echt niet goedgekeurd worden. Bij school (mijn school is een heel mooi oud pand met kerk etc..) Hier waren ook nog vuur spektakels. Bijvoorbeeld een groot rad die in vuur gestoken werd (Denk aan Jack Sparrow die op een groot rad rent in de film: Pirates). Ook stond ik tegen een muurtje aan en kon niet verder weg rennen maar een duivel kwam echt op mij af met zijn vuurwerk. Was wel vet!! Het eindigde met een gigantisch vuurwerk spektakel.

De dag erna om 11:00 was het de dag van Human Towers, de mensen toren. Dit zou heel spectaculair zijn. Wel zeven verdiepingen hoog bijvoorbeeld maar ik had ze die avond ervoor gezien dus had even zin om een dagje thuis te blijven. Deze dag gestudeerd omdat ik 3 november (morgen) weer een praat –examen heb en aangezien Els kwam.

Maandag 26 oktober: Els zou komen om 12:00 uur maar helaas had ze ontzettend lang vertraging. Uiteindelijk is ze pas om 18:00 aangekomen. Deze ochtend had ik mijn solliciatie gesprek met Utrecht Marketing. Super leuk gesprek, hij vroeg zelfs hoe Baton Twirling precies ging. Het klonk als een flexibel en jong bedrijf. Hij wilde me nog een keer op vrijdag bellen voor iets meer diepgang over WAT ik precies wilde leren. In de middag toch dan maar besteed aan huiswerk en een dutje. Voordeel, deze dag was het enorm regenachtig dus echt veel zouden we niet kunnen doen. In de avond zijn we uit eten gegaan voor haar verjaardag en hebben we met een paar klasgenoten Shisha gedaan (waterpijp). Was gezellig, maar we werden wel moe rond half 12 dus zijn we naar huis gegaan.

Dinsdag 27 oktober: Els en ik hebben de stad rondgelopen en lekker op het terras gezeten. Op maandag na, was het de hele week mooi en warm weer. Overdag zijn we naar de kermis geweest, want hoorde dat het in de namiddag goedkoop was (alles 1 euro) maar voor Nederlanders betekend namiddag duidelijk wat anders dan voor Catalanen.. dus hebben we thuis een filmpje gekeken en pizza gegeten. Binh kwam toen met een super goed idee. Aangezien het bijna Halloween is en wij vorig jaar in Kolding (kan niet geloven dat het een jaar geleden is al)  we echt een leuke avond met de klas hebben gehad zij ze: ”Waarom geven we geen SLUTTY HALLOWEEN feestje aanstaande vrijdag?” Toen werd ik natuurlijk weer helemaal enthousiast. Maar in ons contract staat dat we geen feestjes mogen geven, gelukkig ga ik nu enorm veel met mijn huisbaas Sergi om dus toen besloten we om hem gewoon uit te nodigen. Hij vond het totaal niet erg en nam zelfs nog vrienden mee Ha, Ha. Om 20:00 zijn we met een paar vrienden en klasgenoten naar de kermis geweest en ja, toen was het dus goedkoop. We zijn in kei veel dingen geweest zoals schommelschip waar je in kan staan, booster en achtbaan. Zoveel lol gehad! (Op Facebook zie je een filmpje van Els – Hilarish!)

Woensdag 28 oktober: We zijn Barcelona gaan bezoeken. Hier hebben we natuurlijk de Ramblas gelopen, op terras gezeten en naar zee gewandeld. Was een relax dagje! In de avond was mijn buurman jarig dus heb ik nog mijn gezicht laten zien. Na een uurtje weer terug naar huis omdat ik toch wel moe was. Maakte me een beetje zorgen aangezien er dus tot nu toe altijd politie om kwam dagen bij iedereen… maar gelukkig bij de buren niet. Maar ook omdat wij nu vrijdag ook een feestje gaven was het natuurlijk wel ineens twee feestjes in een week. Al dacht ik wel, het is vakantie voor Catalanen door het festival.

Donderdag 29 oktober: Weer een beetje door de stad gelopen. Om 17:00 was er bij het gemeentehuis een tradionele dans genaamd Sardanes en om 19.15 een optreden tegenover de Kathedraal, leek een beetje op opera muziek. Hierna zijn we uit eten gegaan aangezien we dachten dat het de laatste avond was hiervoor omdat de dag erna ons Halloween feest zou zijn. Na het etentje zijn we drankspelletjes gaan spelen met Binh en zijn we naar Barreques gegaan. Hier was het ook weer enorm gezellig, veel mensen tegen komen en lekker gefeest. Om 4:00 uur beland in ons bedje en toen was het de dag: VRIJDAG!!!

In de ochtend had ik mijn tweede sollicitatie gesprek voor Utrecht Marketing. Ze waren super enthousiast en ben aangenomen. Enorm blij en nu opzoek na een kamer en gelukkig uit huis. Deze dag zijn we naar kostuum winkel gegaan en hebben we boodschappen voor het feestje gedaan. We hadden zoveel zin in het feestje. Els was in het zwart en ik was sexy duiveltje. Rond 22:00 (best laat want vele gingen nog naar wat festival activiteiten) kwamen klasgenoten aan, ongeveer in totaal 30 man denk ik. Het was een TOP feestje!! Ook heel grappig om mijn huisbaas met zijn vrienden op het feestje los te zien gaan. Om 3:15 ongeveer vertrokken we naar Barreques, Els besloot niet mee te gaan aangezien ze om 5:00 de bus naar het vliegveld zou pakken. Ik ben tot 4:00 uur uitgegaan en daarna Els weer opgepikt en wakker gemaakt en toen zijn we naar het station gegaan. Nadat ik els uitgezwaaid heb ben ik nog naar Platea (club) gegaan en zo belande ik om 9:00 in mijn bed Ha, Ha. Ik werd om 11:00 alweer wakker van de honger. Deze hele dag voelde ik me super fit!! Eerst het huis schoon gemaakt, de troep viel echt mee. Alleen de vloer was vies en we hebben glazen schoon moeten maken. Hierna lekker gezont met Binh, het was heerlijk weer en in de avond heb ik met Samir (de jongen waar ik nu best veel mee omga, die mij en Adam naar Llorret bracht) naar de Kathedraal geweest. Hier was weer een mensen toren maar dan zouden de mensen toren via de trappen omhoog klimmen. Enorm knap! Best veel lol gehad want Samir en ik hebben echt een moeilijke plek gevonden om te kunnen kijken voor een mooi uitzicht (net als apen de Kathedraal opgeklommen – zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=1U-N3y3F3VY ). Hierna een etentje gehad en toen zijn we nog even naar Barraques en de kermis gegaan maar was echt wel enorm moe toen. Dus heeeeel weinig geslapen dit weekend. Mensen zo: “Ik vraag me af of jij niet een robot bent! Ha, Ha”. Zondag en vandaag dus maar een rust dag gehouden maar om 20:00 uur was het einde van het festival en zagen we mooi vanaf ons balkon weer een vuurwerkshow.

Nou, zoals je ziet enorm druk en vermaak me super!! Leer weer net als in Ljubjana een hoop mensen kennen. Love it!! Grappig want gister had ik nog helemaal geen planning voor deze week en nu zit ik alweer helemaal vol. Morgen even mijn examen, dan dinner met klasgenoten en om 21:00 ga ik met Sarah afspreken. Woensdag mijn eerste dag school weer en in de avond weer wat afgesproken. Donderdag naar school ga ik waarschijnlijk naar een horror film met vrienden, dit weet ik nog niet zeker en vrijdag ga ik met Samir (hij heeft een auto) en Zoe naar Barcalona rond 23:30 om uit te gaan. Whiehie party weekend!! Dan zaterdag ga ik met klasgenoten wéér naar Barcalona om daar een weekendje te blijven. Druk druk druk maar oh, zo leuk. Mijn huisgenoten zeggen telkens zo: Nou Nou Deb… populair Ha, Ha. :D

xxxxxxxxxxx

Mijn locatie .