Utrecht Erasmus Avontuur

VIERDE SEMESTER

Zoals ik in mijn vorige blog verteld had, toen Adam net gearriveerd was had ik een Skype gesprek met een paar meisjes uit Utrecht die haar kamer wilde onderverhuren in de periode 1 februari – 1 juni. Ik had nog nooit zoiets eerder gedaan maar het gesprek ging wel leuk. De kamer is centraal gelegen (Amsterdamsestraatweg 116, 1 minuut van Adam vandaan) en kost 420 euro per maand alles inclusief. Het is best veel, maar aangezien het maar voor één semester is heb ik dit ervoor over. Ook was Denemarken duurder en de kamer is super mooi. Mijn stage is maar 1.5 km ervan verwijderd. Super!! Wel moest ik natuurlijk afwachten of ik überhaupt de kamer kreeg. Ik vind het wel spannend om weer naar Nederland te komen en nieuwe mensen te leren kennen, ook omdat juist nu ook in Eindhoven nog mijn vrienden zijn… dit is anders dan dat als je in het buitenland zit. Beetje lastig afwisselen. Ik ben van plan in Utrecht het Erasmus leven door te zetten, dus internationale mensen te ontmoeten die een semester blijven en te feesten. Once Erasmus, Always Erasmus. Het is gewoon zo leuk om nieuwe mensen te leren kennen van andere landen. Gisteravond ging ik naar de kroeg met een paar vrienden en mijn huisbaas (/vriend) Sergi, toen ik op mijn telefoon keek las ik een whatsappje dat ze een hospiteer avond hebben gehad maar dat zij mij het leukst vinden dus dat zij graag de kamer aan willen bieden aan mij. Ik heb echt een gat in de lucht gesprongen, wat was ik blij. Dat dit ook nog via de telefoon gelukt. is! Ik zie wel of ik besluit om opzoek te gaan naar een andere kamer na deze periode of dat ik weer naar Eindhoven ga om mijn backpack reis te plannen. Sowieso moet ik de laatste drie weken nog even overbruggen aangezien mijn stage tot 1 juli is. De planning tot nu toe is dat ik 19 december naar huis kom tot 7 januari. Dan heb ik “school” (kei veel vrij) en kom ik 30 januari weer naar huis. Op de  zaterdagavond heb ik Eleanor haar 23’rd dinner en dan denk ik dat ik de zondag al richting Utrecht vertrek. Amper thuis!

Verder was ik in mijn vorige blog vergeten te vertellen dat ik via Ryanair op Blackfriday voor 4 euro een retour naar Marrakech heb gekocht met een paar klasgenoten, deze reis zal zijn in januari. Ook heb ik voor 12 euro (zonder koffers) de reis terug naar Nederland geboekt. Echt goedkoop!

Ik kan niet geloven dat de laatste twee weken voor kerst zijn begonnen…. aangezien er een hoop mensen in januari gaan reizen zijn we bang dat EMTM niet meer helemaal compleet is in januari dus hebben mijn huisgenoten en ik besloten om een BIG christmas/goodbye/birthday party te geven op 12 december. Halloween is dan toch wel weer een 1.5 maand geleden Ha, Ha. Helaas kan het niet een weekje later  aangezien de 18e examen is, en daarna er al een paar mensen weg gaan (ik vertrek die nacht om 5:00). Dit zal ons laatste huisfeestje zijn (teller staat al op 40 man!!) dus als er teveel overlast is en de politie komt zullen we hierna niet meer lastig zijn. Ontzettend droevig dat hierna EMTM klasgenoten alle kanten op gaan. Sommige gaan naar China en andere weer naar Brazilie…erg verdrietig. Dit semester is voorbij gevlogen maar gelukkig zijn er nog een paar klasgenoten hier in januari. Ik ga mijn familie missen :(

Morgen gaan wij met school naar Barcelona, Arts Hotel *****. Een rondleiding en een aantal hebben zich opgegeven voor sollicitatie. Daarna lekker shoppen in Barcelona. Het is een lang weekend, maandag vrij, dus waarschijnlijk lekker feesten en zaterdag avond met Erasmus mensen gaan we sinterklaas vieren. Weet nu al dat er meer dingen gepland worden ;)

xxx

 

Mijn locatie .